Turistii de pe litoral, incantati peste masura de mancarea exotica din restaurante
Sa uitam pentru o clipa de hamsie, stavrid sau calcan si sa incercam ton, somon sau piranha, pregatite in restaurantele de pe litoralul nostru. Rezultatul poate sa intre oricand in competitia Masterchef, spun bucatarii, dar si turistii.
L-am "intalnit", multi dintre noi, in conservele ieftine cumparate de la magazine, insa putini stiu ca tonul este de fapt un peste rafinat. La un restaurant din Mamaia pretul unei portii de file stropit cu un sos de homar este de 70 de lei.
Daca nu sunteti convinsi de acest fel de mancare, puteti incerca somonul cu sos de creveti si taietei din orez. Un strop din bucataria asiatica transforma acest preparat, care costa 39 de lei, intr-un festin al gusturilor. Daca va doriti ceva exotic, va ducem pe malul lacului, unde un bucatar, scolit in tari straine, ne dezvaluie o reteta inedita.
Managerul unui alt restaurant din Mamaia a indraznit mai mult si a introdus in meniul sau piranha. 99 de lei costa o astfel de experienta. "Ce gust are piranha? Asemanator cu pestele rapitor de apa dulce de la noi din Romania, pastrav sa zic. Pestele este adus chiar din Amazon", spune Ciprian Dumbrava, managerul localului.
"Tendintele sunt pentru pesti exotici, pentru pesti care nu se gasesc in mod normal in comert cred ca majoritatea celor care vin in vacanta cred ca sunt pregatiti sa experimenteze culinar", precizeaza si Marius Iosif, reprezentantul unui alt restaurant de pe litoralul romanesc.
In meniuri gasiti si vulpe si pisica de mare, 79 de lei portia.