Printul Charles compara Romania cu Anglia lui Shakespeare. Cel mai convingator ambasador al tarii noastre, intr-un nou episod Wild Carpathia
Printul Charles, deja faimosul si cel mai convingator ambasador al tarii noastre, este iremediabil indragostit de Romania, pe care o compara cu Anglia lui Shakespeare. Si continua sa promoveze frumusetile meleagurilor noastre, dincolo de granite. Viitorul Rege al Angliei este invitat sa vorbeasca despre tara noastra, pe care o viziteaza cu drag de cate ori are ocazia, in cel de-al treilea episod al seriei Wild Carpathia, realizat de o echipa britanica.
R: Ce iubiti cel mai mult la Romania?
P.C: "Este vesnicia acestor locuri. Toate acestea trebuie redescoperite si pastrate."
Sunt franturi din primul episod al trilogiei Wild Carpathia, un compliment britanic la adresa Romaniei, in care Printul Charles vorbeste despre minunile ascunse ale tarii noastre. Documentarul este realizat de Charlie Ottley si Alasdair Grant, iar cei doi britanici au revenit zilele acestea in Romania sa aranjeze filmarile pentru cel de-al treilea episod in care va aparea, din nou, Printul Charles.
"Printul este absolut indragostit de peisajele traditionale, pasionat de arhitectura, de vestigii si cultura si vede ca unele locuri din Romania, in special din Transilvania, arata asa cum era Marea Britanie acum sute de ani, pe vremea lui Shakespeare", spune Charlie Ottley, prezentator Wild Carpathia.
Dovada sunt desele vizite ale Altetei Sale in Transilvania si convingerea cu care promoveaza frumusetea acestor locuri. Mai mult, doreste sa impartaseasca pasiunea pentru Romania lumii intregi.
In ultima zi a vizitei sale in tara noastra, Printul Charles s-a intalnit cu cativa copii din Bucuresti intr-un autobuz londonez care va porni intr-un turneu in scop educational prin tara, in cadrul proiectului Wild Kingdom.
Alteta Sa le-a vorbit elevilor despre pastrarea naturii asa cum am mostenit-o. Este si mesajul celui de-al doilea episod al documentarului Wild Carpathia, ce va fi lansat miercuri la Londra, in prezenta Principesei Margareta si a lui Ivan Pataichin.
"Sunt trei zone majore despre care credem ca nu sunt valorizate si care ar putea constitui o sursa majora de venit pentru Romania: izvoarele termale din Baile Herculane, care a fost odata cea mai vestita statiune termala din Europa, Delta Dunarii, care este "fluviul Amazon" al Europei, dar si padurile si peisajele medievale, satele sasilor si locuri precum Sighisoara", mai spune Ottley.
"Conceptul Wild Carpathia nu este doar sa prezentam aceste peisaje superbe, ci si faptul ca ele sunt amenintate.. este un element important in acest film", a declarat Alasdair Grant, regizor Wild Carpathia.
Documentarul "Wild Carpathia" va ajunge si in Romania in luna iulie.