Preturi ca pe Coasta de Azur in Mamaia plina de alge. Bucatari cu studii la Paris pregatesc specialitati care costa si sute de euro
Restaurante cu fructe de mare, peste scump si icre negre, bucatari veniti din Franta sau din Extremul Orient si preturi demne de Coasta de Azur. Le gasiti pe toate pe litoralul nostru, la Mamaia, in zone exclusiviste care incerca sa se adapteze standardelor din Occident pentru turistii cu bani si nu neaparat straini. Aici, papilele gustative sunt supuse la un maraton culinar select de catre "chefi" cu studii gastronomice la Paris sau Milano.
Cand vine vorba de mancare, Mamaia este impartita in mai multe zone. Cea mai ieftina este cea de sud, cu multe saormarii si autoserviri, unde un pranz nu depaseste suma de 15 lei.
Mergem spre centrul statiunii, catre faleza cazinoului, unde sunt multe terase. Aici, pretul unui fel principal de mancare variaza intre 15 si 40 de lei, iar preparatele nu sunt cu pretentii. Putem manca in aceasta zona de la ciorbe si supe romanesti pana la pizza si tochituri.
Festinul culinar incepe insa in nord, unde intalnim de altfel si cele mai multe hoteluri de patru si cinci stele, dar si plajele cu pretentii. Un fel de mancare poate ajunge aici si la 250 de lei.
In zona scumpa a statiunii, meniuri precum creveti gatiti in stil jamaican cu nuca de cocos, melci in stil frantuzesc cu unt si verdeturi sau coada de homar la gratar pot fi intalnite la multe restaurente. Preturile ajung si la 150 de lei pentru o portie.
In nordul statiunii hotelurile de patru stele ne asteapta cu specialitati chinezesti, servite chiar la piscina. Unele folosesc amestecuri atat de ciudate incat te intrebi daca nu te vei transforma in Superman.
Preturile este astronomice, cateva sute de euro. Numai jumatate de kilogram de petale tibetane, folosite la prepararea unei bauturi, costa aproape 3 mii de euro.
Si provocarile continua: o portie de ficat de rata costa 95 de lei, o supa thailandeza, 75 de lei, iar un cappuccino de ciuperci ornat cu trufe, 35 de lei.
Pe acelasi subiect: