Intre terapie si agrement. Romanii se dedica din ce in ce mai mult un sport nobil si scump: echitatia
Romanii incep sa iubeasca si sporturile nobile, nu doar fotbalul. Zeci de cluburi de echitatie s-au deschis in ultimii ani in jurul oraselor importante. Desi calaria are reputatia unui hobby exclusivist, practicat numai de cei bogati, reprezentantii cluburilor spun ca au din ce in mai multi clienti de la un an la altul.
Sportul pare relativ convenabil, daca te gandesti ca o ora de echitatie, cu instructor dedicat, te costa de doua-trei ori mai putin decat o tura de 15 minute cu skyjet-ul.
La marginea Bucurestiului, o fosta sportiva de performanta si un fost vanator de munte si-au deschis ei propriul club.
Aici o lectie costa 70 de lei si dureaza 50 de minute . Se ofera si sesiuni de hipoterapie pentru copiii cu probleme musculare sau locomotorii.
„Atunci cand stam pe cal, mersul calului stimuleaza musculatura, coloana vertebrala si centura osoasa de jos. Stam departati si prin miscarea calului de dinainte inapoi folosim si musculatura picioarelor”, spune Carmen Maldea, proprietar club sportiv de echitatie
In ultimii ani, in jurul Capitalei s-au deschis numeroase astfel de centre. Acelasi lucru se intampla si in cazul oraselor mari. La Timisoara, o ora si jumatate de echitatie costa 50 de lei.
Pretul unui cal obisnuit pentru echitatie pleaca de la 3.000 de euro si ajunge la 10-12 mii in timp ce unul de competitie poate valora si un milion. Un echipament complet de calarie costa aproximativ 300 de euro iar proprietarii de cai trebuie sa puna inca pe atat deoparte pentru pensiunea animalului : adica boxa, curatenie, spalat si mancare.
Mai multe despre:
#sport#echitatie
Pe acelasi subiect: