Competitie acerba pe piata hotelurilor de lux ori tematice. Apartamente in copaci, in taxiuri sau aeronave, angajati roboti si locuri care iti iau ochii pentru 3000 de lire sterline
Competitia pe piata hotelurilor de lux ori tematice a fost una acerba in 2015. Proprietarii nu stiu ce sa mai inventeze pentru a se distinge din marea de oferte. Asa se face ca oricine se poate caza intr-un hotel in care angajatii sunt roboti sau intr-un taxi, parcat pe o strada din New York.
Intr-o padure din Suedia, aproape de Cercul Polar, stau agatate intre copaci sase casute cu forme ciudate. Una seamana cu un OZN, alta este creata numai din suprafete ce oglindesc mediul inconjurator. Fiecare poate gazdui sase turisti la preturi ce variaza intre 400 de euro si 900 de euro pe noapte.
Pe aeroportul din Stockholm asteapta vizitatori o aeronava de pasageri scoasa "la pensie" si transformata in hotel. Inauntru au fost amenajate aproximativ 30 de camere minuscule, care sunt inchiriate cu 60 de euro pe noapte. In cabina se afla dormitorul matrimonial, cu baie proprie, care costa 400 de euro pe noapte. Oaspetii au acces si la un restaurant cu vedere la piste.
Cei care cauta o varianta ieftina de cazare in New York, trebuie sa stie ca pot dormi in taxi. Masina este parcata chiar in centrul metropolei. Inauntru se afla un pat generos, iar proprietarul a aranjat ca oaspetii sai sa aiba acces la toaleta in cafenele din apropiere. Cu siguranta, nu este o varianta pentru cei comozi, dar pretul e tentant pentru cei care vor sa faca economii - 22 de dolari pe noapte.
Cei pasionati de tehnologie se pot caza la un hotel din Japonia, cu personal format aproape exclusiv din roboti.
Un dinozaur robotizat tine loc de receptionist si, pentru a caza oaspetii, foloseste tehnologii de recunoastere faciala.
In 2015, s-a extins si piata hotelurilor de lux. Unul dintre ele se afla in Liverpool si interiorul a fost amenajat intocmai ca pe Titanic. Are 63 de camere si apartamente, iar pretul porneste de la 3000 de lire pe noapte.
Si in Las Vegas, exista locuri care iti iau ochii. Un hotel cu istorie a cheltuit aproape 200 de milioane de dolari pentru o renovare masiva. Designerii au facut modernizari, dar au pastrat si o parte din decoratiunile originale, in stilul anilor '50. Etajul cu numarul 20 a fost transformat in totalitate si reimpartit in sase apartamente de lux. O noapte de cazare ajunge la cateva mii de euro, dar trebuie mentionat ca in pret sunt incluse si serviciile unui majordom.
Turistii pretentiosi care vor sa se bucure si de natura pot merge pe crestele Dolomitilor, mai exact la 2.743 de metri inaltime, unde a fost inaugurata o sauna in aer liber, cu vedere la cea mai lunga partie de schi din Europa.
"Dupa 15 minute petrecute in sauna, facem un plonjon in zapada de afara, dupa care ne intoarcem. Este extraordinar", spun turistii.
Si autoritatile din Dubai au planuri mari. Vor ca in urmatori 5 ani numarul anual al turistilor sa se dubleze de la 10 milioane la 20 de milioane. Pentru a-si atinge tinta, se pregatesc sa inaungureze noi si noi hoteluri de lux. Unul dintre ele a fost decorat intr-o impletitura de stiluri: arabesc si spaniol si are trei piscine: una interioara si doua exterioare.
Si sultanatul Oman si-a propus sa atraga mai multi turisti din sectorul de lux. Unul dintre cele mai noi resorturi ofera privelisti splendide. Arhitectii au gasit inspiratie in vechile forturi din regiune si au folosit din plin piatra, pentru ca hotelul sa se contopeasca in peisaj.