1. Atolul Aldabra

Aldabra, al doilea cel mai mare atol de corali din lume, este nelocuit si izolat de oameni. Pe aceasta insula se gaseste cea mai numeroasa populatie de testoase - gigant.

In anii 1700, francezii obisnuiau sa vaneze testoasele de pe insule, in conditiile in care acestea erau considerate o delicatesa la acea vreme.

Atolul a intrat in patrimoniul UNESCO in 1982, avand in vedere ca aici se gasesc multe specii de animale rare si neobisnuite.

2. Statuia lui Buddha din Sichuan

Aceasta statuie, reprezentandu-l pe Buddha, a fost sculptata in roca in sudul provinciei Sichuan din China. Calugarii chinezi au inceput constructia in 713 si au lucrat la ea 90 de ani pana au terminat-o.

Pana in zilele noastre, statuia a ramas cea mai mare sculptura infatisandu-l pe Buddha, cu o inaltime de 71 de metri si o latime de 28 de metri.

Statuia a fost ridicata la intalnirea a trei rauri, acolo unde curentii de aer erau foarte puternici si scufundau navele, in speranta ca navigatorii vor fi aparati de puterea divina.

Acum statuia este amenintata de poluare, iar autoritatile chineze au inchis cateva fabrici din zona, in efortul de a proteja monumentul.

3. Orasul Hatra

Constructiile au fost ridicate in nord-vestul Bagdadului, in Irak, in secolul al treilea dupa Hristos, de catre arabi. Zona a devenit capitala primului imperiu arab si un important punct de aparare in fata invaziilor romane.

Ruinele vechiului oras Hatra sunt printre cele mai bine conservate din lume, cu structuri intregi care sunt inca in picioare, inclusiv zidurile exterioare de aparare si mai multe temple dedicate mai multor zei din diferite culturi.

4. ”Leaganul umanitatii”

Situl este format din 36 de pesteri intr-un munte de calcar, descoperite in Africa de Sud, langa Johannesburg. Cercetatorii au gasit in aceste pesteri fosile umane vechi de peste 3,5 milioane de ani.

Locatia prezinta si semne de locuire, aici fiind gasite si primele unelte din piatra folosite de om. Tot aici s-a descoperit si cel mai bine conservat craniu de Australopithecus Africanus, cu o vechime estimata intre 2,5 si 3,5 milioane de ani.


5. Valea Balenelor

Valea Balenelor se afla in Egipt, in zona descoperindu-se fosile de balene care arata evolutia acestora de la mamifere de uscat la mamifere oceanice.

Fosilele au fost atat de bine conservate, incat s-a putut reconstitui chiar si continutul aflat in stomacul animalelor.

6. Situl Ellora

Ellora este un site arheologic, construit in piatra, reprezentand temple buddhiste si hindu, din anul 400 dupa Hristos. Structurile au fost ridicate pentru a reprezenta armonia religioasa din regiune, sculptate direct in munte, si includ manastiri si locuri de rugaciune.

In timpul lucrarilor, 200.000 de tone roca au fost scoase din munte de mai multe generatii de muncitori.

7. Fortareata Cavalerilor

Construit in 1031 in varful unui deal din vestul Siriei de catre emirul Alepului, castelul a fost folosit ca punct strategic de aparare in timpul cruciadelor. In spatele zidurilor puteau fi adapostiti 2.000 de soldati si 60 de cavaleri.

Constructia este una dintre putinele din lume in care pot fi admirate fresce din timpul cruciadelor.


Sursa: listverse.com

Cum vi se par minunile inca nedescoperite ale lumii? Ce ati vrea sa vedeti si in realitate?