Ai auzit de Teuscher, Valrhona sau Vosges Haut-Chocolat? Ciocolata care se face in totalitate manual si dupa retete proprii
De la ciocolata amaruie, bomboanele cu crema de lichior, praline sau trufe, ciocolata este unul dintre cel mai apreciate deserturi din lume. Pentru cei care se afla intr-o calatorie peste hotare, National Geographic propune o lista cu cele mai renumite ciocolaterii, unde totul se face manual, dupa reteta proprie.
1. Teuscher (Zurich, Elvetia)
Povestea ciocolatei Teuscher incepe acum mai bine de 70 de ani, intr-un orasel din Alpii elvetieni. Dolf Teuscher, fondatorul, a cutreierat lumea in lung si in lat pentru a gasi cele mai bune ingrediente. Timp de catia ani a experimentat cu martipan, cacao, fructe si alune, pana cand a ajuns la faimoasele retete de astazi. In ciocolateria Teuscher gasim acum peste 100 de varietati delicioase, preparate dupa retele de acum jumatate de secol. Sunt folosite doar cele mai bune si mai scumpe ingrediente naturale, fara chimicale, aditivi sau conservanti. Specialitatea casei sunt trufele cu sampanie.
2. Vosges Haut-Chocolat (Chicago, Illinois, SUA)
Proprietara si cofetara Katrina Markoff alege cu mana ei fiecare condiment, floare si ciocolata care se foloseste in retetele din bucataria sa. A invatat arta cofetariei frantuzesti la “Le Cordon Bleu”, din Paris. Apoi, s-a lasat inspirata de influentele globale, prin adaugarea de infuzii de mirodenii rare si flori, transformand pana si cele mai clasice retete.
3. Scharffen Berger Chocolate Maker (Berkeley, California, SUA)
Specializat in ciocolata amaruie, Scharffen Berger Chocolate Maker este un producator de top. Procesul este meticulos verificat de la inceput pana la sfarsit iar produsul final este ambalat manual, folosind metode artizanale.
4. Jacques Torres Chocolate (New York, SUA)
Clientii care calca pentru prima data pragul ciocolateriei din New York, se simt ca intr-un magazin european de delicatese. Multi compara experienta cu atmosfera din filmul Chocolat. Jacques este specializat in produse de ciocolata proaspete, pe care consumatorii sunt invitati sa le savureze la fata locului. De asemenea, clientii pot trage cu ochiul la procesul de preparare, prin peretii de sticla.
5. Norman Love Confections (Ft. Myers, Florida, SUA)
“Ciocolata este pasiunea mea”, spune Norman Love, a carui ambitie a fost sa creeze o ciocolata care sa arate la fel de bine ca si gustul pe care il ofera. Fiecare sortiment este pictat manual si contine ciocolata importata din Belgia, Franta si Elvetia. Printre produsele celebre se numara dovleceii de ciocolata.
6. Valrhona (Franta)
Valrhona creaza ciocolata gourmet inca din 1922 iar boabele de cacao folosite sunt aduse tocmai de pe plantatiile din America de Sud, din Caraibe sau din regiunea Pacificului. Ciocolateria este renumita pentru faptul ca eticheteaza produsele ca pe vin si pune pret pe specialitatile “vintage”. In 2008 a introdus arome condimentate si sarate.
7. Godiva Chocolatier (Bruxelles, Belgia)
Godiva Chocolatier a inceput ca o afacere de familie in anii ’20, condusa de familia Draps din Bruxelles. Inca de pe atunci, pralinele pe care le faceau erau vandute doar in magazinele de top din tara. Joseph Draps s-a implicat in afacerea familiei de la varsta de 14 ani, dezvoltandu-si atat abilitatile de cofetar, cat si spiritul antreprenorial. Godiva a fost numit furnizorul oficial de la Curtea Belgiei iar produsele sale sunt livrate in cutii aurii, specifice.
8. Richard Donnelly Fine Chocolates (Santa Cruz, California, SUA)
Richard Donnelly Fine Chocolates ofera cu siguranta niste arome unice pe piata. Produsele sunt o imbinare intre ciocolata belgiana sau frantuzeaza si levantica, sofran sau ceai Earl Grey. Astfel de inovatii in materie i-au adus fondatorului, Richard Donnelly, premiul pentru cel mai bun artizan, la prestigiosul festial Euro Chocolate, din Italia, la numai zece ani de la deschiderea afacerii. Pentru a-si putea mentine standardele ridicate, cofetaria nu produce mai mult de 22 kilograme de ciocolata pe zi.
9. Richart (Paris, Franta)
Ciocolateria frantuzeasca a castigat numeroase premii si promite numai ciocolata din cele mai rafinate ingrediente. Richart se concentreaza acum pe extinderea gamei de arome si design. Pentru cei ce vor sa impresioneze, exista si un “seif” ce contine sapte cutii cu bomboane, la pretul de 850 de dolari.
10. Puccini Bomboni (Amsterdam, Olanda)
Cea mai buna ciocolata din Olanda se gaseste exclusiv in Amsterdam. Proprietarii restaurantului si cafenelei Puccini Bomboni creaza fiecare sortiment de ciocolata la fata locului si nu face livrari. Din aceasta cauza, varietatea este mai redusa decat in alte parti, insa gustul combinatiilor de ingrediente proaspete, ciocolata si condimente compenseaza cu siguranta.
Mai multe despre:
#ciocolata#afaceri
Pe acelasi subiect: