Inca un an negru pentru directori. Trezoreria SUA a inghetat iar salariile sefilor GM, AIG si Ally Financial
Trezoreria Statelor Unite a inghetat pentru cel de-al doilea an consecutiv compensatiile financiare ale directorilor generali ai companiilor General Motors, AIG si Ally Financial, care au primit ajutoare de stat semnificative in timpul crizei economice.
Departamentul Trezoreriei de la Washington a aratat ca cele trei companii fac progrese in privinta returnarii ajutoarelor de stat primite pentru a supravietui crizei financiare din Statele Unite, din perioada 2007-2009. Politicile salariale trebuie sa ramana insa sub supravegherea autoritatilor pana la finalizarea rambursarilor, informeaza Reuters.
In ce constau compensatiile
Compensatiile fiannciare ale directorilor executivi sunt formate din cash, actiuni si optiuni de cumparare de actiuni in viitor la preturi prestabilite.
"Desi au existat modificari ale amestecului de actiuni, salarii si optiuni pe termen lung, valoarea totala a compensatiei ramane inghetata (in acest an - n.r.) la nivelurile din 2011", se arata intr-un comunicat al Trezoreriei SUA.
Astfel, seful AIG, Robert Benmosche, va primi pentru acest an o compensatie care nu va depasi 10,5 milioane de dolari, in timp ce directorul general al Ally Financial, Michael Carpenter, va incasa nu mai mult de 9,5 milioane de dolari, iar Daniel Akerson de la GM 9 milioane de dolari.
Guvernul american a investit, in timpul crizei, 68 miliarde de dolari la grupul de asigurari AIG, 50 miliarde de dolari la constructorul auto General Motors si alte 17 miliarde de dolari la Ally Financial, holding bancar cu sediul la Detroit construit in jurul businessului de creditare auto.
Trezoreria noteaza totodata ca remuneratia totala directa acordat in acest an celorlalti 69 de directori executivi ai celor trei companii va scadea in acest an cu 10% fata de nivelurile din 2011.
Guvernul a inclus initial sapte nume pe lista companiilor supravegheate, care au primit ajutoare de stat exceptionale in timpul crizei financiare. Patru dintre acestea, Bank of America, Citigroup, Chrysler Financial si Chrysler, au restituit integral ajutoarele si au iesit din program.
Citeste si: