OECD: Fiecare britanic ar plati salariul pe o luna, pana in 2020, in cazul iesirii Marii Britanii din UE. Brexitul ar fi o decizie gresita
Marea Britanie
Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar insemna pentru un britanic obisnuit pierderea unei sume echivalente cu salariul pe o luna pana in 2020, se arata intr-un raport ce urmeaza a fi publicat miercuri seara de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), citat de postul de radio BBC.
Britanicii se vor pronunta pe 23 iunie, intr-un referendum, cu privire la oportunitatea parasirii Uniunii Europene de catre Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale tarii in ultimele decenii, scrie Agerpres.
Secretarul general al OECD, Angel Gurria, a declarat intr-un interviu pentru BBC ca iesirea din Uniunea Europeana ar fi o decizie gresita pentru Marea Britanie.
"Am facut mai multe calcule si am ajuns la concluzia ca Brexit este o taxa...Este echivalent cu pierderea echivalentului salariului pe o luna in decurs de patru ani si aceasta este o pierdere consistenta", a spus Angel Gurria.
Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul de sondare a opiniei publice ICM, campania pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana are un avans mic fata de cea pentru ramanerea in cadrul blocului comunitar. Aproximativ 46% dintre alegatori s-au pronuntat in favoarea asa-numitului Brexit, fata de cei 44% care cred ca Marea Britanie ar trebui sa ramana in UE, nefiind luati in considerare alegatorii indecisi, se arata in sondajul ICM.
Sondajul online, efectuat intre 22 aprilie si 24 aprilie, a fost realizat in cursul vizitei in Marea Britanie a presedintelui SUA Barack Obama, care a cerut tarii sa sustina apartenenta la UE in cadrul referendumului ce va avea loc la 23 iunie.
Infiintata in anul 1961, OECD joaca un rol de consiliere pentru guvernele tarilor puternic dezvoltate, in materie de politica economica, sociala si de guvernare. Cele 34 de state membre OECD detin impreuna aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comertul mondial si 20% din populatia lumii.
Pe acelasi subiect: