Cursurile unde tinerii invata absolut totul, de la un raspuns potrivit la telefon pana la gatit ori la aranjatul masei si al florilor in vaza sunt si ele la mare cautare.

Poate ca zilele majordomului englez, ale carui responsabilitati erau sa lustruiasca argintaria si sa deschida usa, sunt pe sfarsite. Insa in tarile emergente, unde multi descopera acum luxul de a fi servit, majordomii formati in stilul britanic sunt greu de gasit si prin urmare foarte cautati.

Angajatul trebuie sa gateasca, sa raspunda la telefon si chiar sa le atraga atentia invitatilor care nu se comporta asa cum si-ar dori stapanul casei, in cadrul unui dineu. Este asadar omul bun la toate.

La 21 de ani, Christopher a renuntat la armata pentru a deveni majordom. Iar acum face un curs intensiv de pregatire.

"Un majordom modern trebuie sa-l ajute pe capul familiei, sa petreaca mai mult timp cu copiii, organizandu-i viata", a declarat studentul Christopher Ballard.

Si asta nu e tot.

"Majordomul tot trebuie sa lustruiasca argintaria, pantofii stapanului, sa gateasca, sa conduca masina, sa se ocupe de administrarea proprietatii, a personalului si sa fie un fel de asistent personal", a explicat Gary Williams, instructor.

"Principiul meu este sa-mi pot oferi serviciile fara a fi o servitoare", a spus la randul ei studenta Elaine Radford

Un curs de pregatire costa 7 mii de dolari, iar de multe ori taxa e platita chiar de angajator.

Salariul unui majordom este extrem de motivant, ajungand chiar pana la 240.000 de dolari pe an.

"Mi-ar placea sa ajung intr-o resedinta din Shanghai, undeva intr-un oras international cred ca as avea oportunitati grozave", a marturisit Elaine.

Si pentru ca lumea celor bogati nu pare sa fie prea afectata de recesiune, cursantii nu se tem ca nu-si vor gasi o slujba.