Inima Uniunii Europene ar putea inceta sa mai bata. Ce tara e posibil sa dispara de pe harta si cine-i vrea teritoriul
Tara in care se afla cele mai multe si cele mai importante dintre institutiile europene si in care se gaseste si capitala Uniunii se afla de mai bine de un an in mijlocul unui razboi politic. Fortele politice nu reusesc sa ajunga la un consens in ceea ce priveste formarea guvernului.
Nu de putine ori s-a vorbit despre ruperea tarii si alipirea celor dupa parti, Valonia si Flandra, de Franta si, respectiv, Olanda.
In aceste conditii, presedinta Frontului National francez, Marine Le Pen, a sugerat ca Franta trebuie "sa intinda mana Valoniei" in cazul in care "Belgia se va destrama", propunand ca francezii si valonii sa se pronunte, prin referendum, asupra eventualei unificari.
"Criza politica din Belgia se agraveaza, nu apare nici o solutie si ii arunca pe valoni si flamanzi intr-o nesiguranta ingrozitoare. Nimeni nu se bucura de aceasta situatie si fiecare francez impartaseste nelinistea belgienilor", a spus liderul partidului de extrema-dreapta francez.
"In pragul acestei sarbatori nationale belgiene (21 iulie - n.red.), este responsabilitatea Frantei si a francezilor sa le intinda mana valonilor", a adaugat Le Pen.
Ea considera ca, "daca Belgia se va destrama, iar Flandra va deveni independenta", Franta ar putea integra Valonia. "Legaturile istorice si de fratie care unesc popoarele noastre sunt prea puternice pentru ca Franta sa abandoneze Valonia", a afirmat Marine Le Pen.
"Desigur ca aceste decizii importante pentru viitorul popoarelor noastre nu pot fi luate decat dupa consultarea, prin referendum, a francezilor si a valonilor", a mai spus ea.
Pe acelasi subiect: