Directorul Uber s-a retras din echipa de consiliere economica a presedintelui Donald Trump, dupa ce a pierdut 200.000 de clienti in SUA
Uber
Directorul Uber, Travis Kalanick, a anuntat joi noaptea ca se va retrage imediat din echipa de consiliere economica a presedintelui Donald Trump.
Decizia CEO-ului are legatura cu criticile dure pe care le-a primit din partea angajatilor si a clientilor, care au amenintat chiar sa boicoteze aplicatia de ”ride-sharing” din Statele Unite, transmite BBC, preluat de News.ro.
Echipa de consiliere economica ar urma sa se intalneasca in cursul zilei de vineri, iar un membru important ramane directorul executiv al Tesla, Elon Musk.
Uber este doar una dintre companiile tech ingrijorate de impactul ultimelor restrictii antiimigrationiste asupra fortei de munca, iar compania a pus bazele unui fond legal de 3 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectati de implementarea ordinului executiv semnat de Donald Trump, care suspenda temporar primirea refugiatilor si blocheaza intrarea cetatenilor din sapte tari musulmane in Statele Unite.
Printre persoanele afectate s-ar putea numara inclusiv soferii Uber.
Kalanick a explicat ca participarea la intalnirile echipei de consiliere economica nu a insemnat sprijinirea presedintelui Donald Trump.
”Am vorbit mai devreme cu presedintele despre imigratie si despre problemele din comunitatea noastra. Presupunerea implicta ca Uber si-a exprimat in vreun mod sustinerea pentru agenda administratiei Trump a creat un adevarat clivaj intre perceptie si realitate, intre ceea ce cred oamenii ca suntem si cine suntem”, a declarat CEO-ul Uber.
Aproximativ 200.000 de americani si-au sters pana acum conturile de Uber, in semn de protest fata de implicarea sefului companiei, Travis Kalanick, in Consiliul economic al presedintelui SUA Donald Trump.
Izbucnit pe Twitter, sub hashtag-ul #DeleteUber, protestul a dus pana acum la stergerea a peste 200.000 de conturi.
De asemenea, un alt aspect care a contribuit la acest protest masiv, este faptul ca, in opinia utilizatorilor americani, Uber nu a luat o pozitie transanta impotriva celebrului ordin privind emigrantii dat de Casa Aba.
In afara de protestele utilizatorilor, Kalanick s-a aflat si sub presiunea propriilor angajati, care l-au sfatuit sa renunte la pozitia din consiliu si s-au plans, in cadrul unei intalniri, ca perceptia publica in legatura cu acest fapt a inceput sa le afecteze inclusiv viata personala. A doua zi dupa intalnirea cu proprii angajati, Kalanick a demisionat din consiliul lui Trump.
Pentru a face situatia si mai dureroasa pentru Uber, publicul a apreciat modul in care concurenta, cei de la Lyft, au gestionat situatia. Acestia au fost laudati pentru ca “au inteles mult mai bine pozitia opiniei publice”.
Mai multe despre:
#Uber#Donald Trump
Pe acelasi subiect: