Data exacta a alegerilor este aleasa de fiecare tara, in functie de traditiile sale in domeniu. Spre exemplu, alegatorii din Regatul Unit si Tarile de Jos au votat joi, in timp ce rezidentii majoritatii celorlalte tari voteaza duminica.
 
La alegeri participa partidele politice nationale, dar, odata alesi, majoritatea deputatilor din Parlamentul European aleg sa devina membri ai grupurilor politice transnationale. Cele mai multe partide nationale sunt afiliate la o familie politica pan-europeana.
 
In data de 25 mai 2014, cetatenii romani cu drept de vot se vor prezenta la urne pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanti din Romania in Parlamentul European. Pot vota membrii din Romania in Parlamentul European si cetatenii cu drept de vot ai statelor membre ale UE, altele decat Romania, care au domiciliul sau resedinta in tara noastra si care se inscriu in listele electorale speciale.
 
De asemenea, au drept de vot cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor, inclusiv. Din acest moment, ei isi pot exercita o serie de drepturi, printre care si dreptul de vot. Dreptul de vot reprezinta cea mai simpla modalitate prin care fiecare tanar poate lua parte, in mod direct, la viata comunitatii in care traieste.
 
Detalii despre ALEGERILE EUROPENE gasiti pe www.stirileprotv.ro.