Vila in care Romania si-a dat acordul sa participe in Primul Razboi Mondial alaturi de Antanta, scoasa la vanzare pentru 3,9 mil. euro. Casa Edgar Mavrocordat se vinde si ea, cu aproape 8 mil. euro
Vila Vintila Bratianu, locul in care Romania a semnat Conventia prin care si-a dat acordul de a participa in Primul Razboi Mondial alaturi de Antanta, este scoasa la vanzare pentru 3,9 milioane euro.
Realizata de arhitectul Petre Antonescu, vila a fost construita pentru a fi resedinta lui Vintila Bratianu, fiul omului politic Ion C. Bratianu.
Cu o suprafata de circa 1.700 mp, casa pastreaza o sobrietate demna de istoria la care a fost martora.
Ornamentata cu lambriuri si plafoane de lemn, arcade decorate cu lemn sculptat, parchet de lemn masiv, candelabre de alama, vitralii originale, ochiuri de geam sablat, semineu, corpuri de mobilier originale care au supravietuit trecerii timpului, vila are silueta unui conac fortificat din secolul al VIII-lea din Tara Romaneasca.
Imobilul a fost recent restaurat de arhitecta Cristina Woinaroski.
O alta resedinta speciala aflata in portofoliul Regatta Real Estate este vila Edgar Mavrocordat. Situata in zona Universitate, aceasta a gazduit timp de multi ani sediul Ambasadei SUA la Bucuresti, fiind una din cele mai cunoscute vile din Capitala.
Are 49 de camere dispuse pe o suprafata de 2.500 mp si a fost construita in 1936.
Edgar Mavrocordat a fost diplomatul roman care, in cadrul unei audiente speciale solicitate Ministerului de Externe Austro-Ungar, a inmanat, in seara de 27 august 1916, nota prin care Romania declara formal razboi Imperiului Austro-Ungar, pentru "infaptuirea unitatii sale nationale".
Pretul de vanzare este de 7,9 milioane euro.
Conform expertilor imobiliari, daca pe celelalte segmente preturile medii de tranzactionare sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nisa de lux, preturile medii de vanzare au scazut cu aproximativ 30%.