Schimbarea in top are loc in contextual in care piata imobiliara locala a trecut in 2009 prin cea mai grava criza cel putin de la Revolutie incoace, iar preturile in cele trei cele mai scumpe zone ale Bucurestiului au scazut mai mult decat media cu pana la 30,7%.

Astfel, un apartament in Dorobanti a ajuns la sfarsitul anului trecut sa aiba o valoare medie de 1.747 euro/metrul patrat (mp) de suprafata utila, in Unirii - 1.710 euro/mp si la Decebal - 1.687 euro/mp.

Indicele in cauza ia in calcul doar zonele rezidentiale in care exista zilnic cel putin 30 de oferte active de apartamente vechi si noi situate in blocuri, scoase la vânzare prin intermediul imobiliare.ro

Unirii era la inceputul anului cea mai scumpa zona cu o valoare medie de 2.467 euro/mp, in timp ce Dorobanti ocupa locul trei, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp.

Rata scaderii preturilor in aceste zone este peste media inregistrata in Bucuresti, de 22,4%, iar apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7%, cele din Unirii cu 30,7% si  cele din Decebal cu 28,8%.

Rahova era la inceputul lui 2009 cel mai ieftin cartier si asa a ramas si la finele anului, iar cele mai multe oferte active, dar si eliminate au fost anul trecut valabile pentru cartier  Militari, Titan si Drumul Taberei.

Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Cristian Clenciu, a declarat pentru incont.ro ca, in opinia sa, preturile apartamentelor din Capitala vor varia in acest an in intervalul minus/plus 5-10%. "Cel mai probabil, in prima jumatate a anului, preturile locuintelor din imobilele din Bucuresti vor scadea cu pana la 10%, iar dupa prima jumatate a anului cand este de asteptat ca economia sa-si revina, vor urma scumpirile, care vor fi tot de pana la 5-10%”, a explicat seful ARAI.