Cum si-a facut un veterinar o fabrica in apropriere de Cluj in care produce branza de capra in stil frantuzesc
ferma
Ovidiu Spinu, 53 de ani, de profesie doctor veterinar, a pus in 2007 bazele unei afaceri cu produse din lapte de capra, dezvoltand o fabrica in localitatea Feleacu, judetul Cluj, care va genera anul acesta un milion de euro.
La cateva luni de la Revolutie, Ovidiu Spinu castiga o bursa de studii in Franta, fiind repartizat la Facultatea de medicina veterinara din Nantes, scrie Ziarul Financiar.
"Pe Valea Loirei exista o traditie a cresterii caprelor, a procesarii laptelui in branza de capra si a consumului de produse locale. In mediul in care am ajuns sa lucrez si sa traiesc timp de un an nu a existat manifestare stiintifica sau eveniment monden fara <<fromage de chevre>> - branza de capra", precizeaza antreprenorul.
El isi aduce aminte ca primul contact cu fermierii, producatorii si mai ales cu consumatorii de branzeturi fine l-a avut cand a ajuns in Franta.
"Produsele de capra s-au raspandit peste tot in lume, ajungand sa fie «trendy» si sa castige o cota din ce in ce mai mare pe piata", adauga acesta.
Citeste mai multe despre afacerea veterinarului pe www.zf.ro
Pe acelasi subiect: