Businessul generat de stilul de viață modern: au apărut firme care le vând românilor “timp liber”. Câte minute câştigi pentru 30 de euro
Visul unei vieți libere, în care să-şi fie propriii șefi, i-a determinat pe mai mulți tineri să își încerce norocul în afaceri. Pe lângă curaj, ca să reușească în această lume, au avut nevoie de idei, menite să cucerească nişte clienţi nedescoperiţi de afacerile clasice.
Astfel s-au născut mici firme care îi ajută pe oameni să câștige timp liber, de la reprezentantul auto, care îți rezolvă orice problemă legată de mașină, până la echipa care te ajută să-i faci cadou unei persoane dragi, o experiență de neuitat.
Gabi Durbaca este proprietarul unei mici afaceri care se ocupa cu rezolvarea oricăror probleme legate de maşini. La el apelează cei care n-au timp să meargă să-şi schimbe cauciucurile, să îşi facă ITP sau chiar să-şi spele maşina.
Gabi Durbaca, proprietar firmă servicii auto: ″Întreţinerea este din punctul meu de vedere cea mai interesantă din toată afacerea asta pentru că practic îţi economiseşte extrem de mult timp”.
Tot el își ajută clienții să își cumpere o mașină nouă, să o înmatriculeze sau să vândă una veche.
Gabi Durbaca, proprietar firmă servicii auto: “Le oferim timp liber, pe scurt”.
Timp liber pentru care clienţii plătesc între 30 şi 500 de euro plus TVA, în funcţie de operaţiune.
Claudia Ifrim, clientă: “Cred că este cel mai simplu mod de a-ţi rezolva problemele cu maşina”.
Gabi are acum în medie 30 de clienţi pe lună care îi asigura o marjă de profit de 15-20%. Cam tot atât reușește să obțină și Oana Pascu, o tânără care a renunțat la cariera într-o corporaţie pentru a crea cadouri cu adevărat unice.
Oana Pascu, proprietar firmă cadouri experiențiale: “Am vrut ca prin experienţele la care suntem complice pentru clienţii noştri chiar să aducem memorabilitate, să rămână în memorie peste ani şi ani”.
Întâlniri cu sportivii preferaţi, salturi cu parașuta, survol cu elicopterul, escapade romantice în hoteluri de lux, cine rafinate, ședințe relaxante la spa sau degustări de vinuri, sunt doar câteva dintre experiențele cele mai vândute de Oana care a ştiut de la început cui se adresează.
Oana Pascu, proprietar firmă cadouri experiențiale: “Oameni ocupaţi care nu au foarte mult timp liber să caute prin magazine, de multe ori nu au nici inspiraţie fix în momentul, în clipă liberă pe care o au, dar care îşi doresc foarte mult să facă o surpriză deosebită”.
Alex Neștian închiriază costume pentru ocazii deosebite. Ceea ce face special afacerea lui însă este faptul că orice costum închiriat poate fi modificat pentru fiecare client.
Alex Neștian: ”Încercam să aducem acel costum la cea mai apropiată formă de corpul clientului. Modul prin care noi facem modificările, faptul că nu tăiem materialele şi nu ne tăiem rezervele de material din interior îmi permite ca la un moment dat, un produs care a fost strâmtat de exemplu să pot să-l şi lărgesc la loc”.
Andrei Coman, client: “Mă ocup cu organizat şi prezentat evenimente şi-am nevoie de foarte multe ţinute şi dac-ar fi să-mi cumpăr în fiecare lună câte 5 ţinute ar fi foarte complicat”.
Toată ținuta aleasă îl costă 600 de lei. Dacă ar fi vrut ceva mai sofisticat precum un frac sau o redingotă atunci ar fi plătit până la 900 de lei. Oricum, mult mai avantajos decât unul nou care costă câteva mii de lei”
Și Alex Neștian a ajuns la aproape 60 de clienți lunar ceea ce l-a determinat să ia decizia să se extindă. Mai ales că anul trecut a și câștigat o finanțare de 50.000 de euro la un concurs pentru start-up-uri.
Pe acelasi subiect: