Au inceput cu 6 angajati si au ajuns la 1,5 milioane de euro din productia de ciocolata de casa
Ciocolata. Sursa foto: Mediafax
Ibolya Laczko (41 de ani) si sotul ei Endre Laczko au vrut sa duca mai departe traditia fabricarii de ciocolata de casa din localitatea Remetea, judetul Harghita, si si-au deschis propria fabrica, End-Ibo, la inceputul anilor 2000.
„Am ales ciocolata de casa pentru ca era un produs cu traditie in zona noastra, fabrica de lapte praf din Remetea a incetat sa mai produca si noi am vazut o oportunitate din acest lucru“, povesteste Ibolya Laczko. Fabrica de lapte praf din Remetea este una dintre cele mai vechi de acest tip din tara, avand o istorie de 60 de ani si este operata de firma Industrializarea Laptelui Harghita, care este in prezent in insolventa, conform datelor de pe site-ul Tribunalului Harghita.
Cei doi soti au inceput sa produca ciocolata de casa in anul 2000 intr-o sectie cu o suprafata de 128 de metri patrati, situata langa casa in care locuiau, la acel moment in micul atelier lucrand sase angajati. Dupa un an, cei doi au construit o noua fabrica datorita cererii in crestere.
Citeste articolul integral pe www.zf.ro.
Pe acelasi subiect: