MedLife a preluat spitalul Humanitas din Cluj, a 16-a achiziție a grupului de servicii medicale private
Spital, servicii medicale
MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a anunţat marţi că a preluat pachetul majoritar, de 55% din acţiuni, al campaniei Valdi Medica SRL care deţine Spitalul Humanitas din Cluj.
MedLife a intrat pe piaţa din Cluj-Napoca din 2008, odată cu deschiderea unui laborator de analize şi a unui centru de medicina muncii, însă preluarea spitalului Humanitas marchează o nouă etapă în extinderea reţelei private de sănătate.
"Odată cu preluarea pachetului majoritar al companiei Valdi Medica SRL, devenim primul operator naţional care deţine o unitate spitalicească în oraşul Cluj. (…) Intenţionăm ca, alături de partenerii noştri, să dezvoltăm substanţial spitalul în perioada imediat următoare şi să devenim cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din oraşul Cluj”, a declarat preşedintele şi directorul general al MedLife, Mihai Marcu.
Spitalul Humanitas a fost deschis la sfârşitul anului 2016, fiind cel mai nou spital privat din Cluj- Napoca, şi oferă o gamă variată de servicii şi tratamente chirurgicale avansate precum: chirurgie endocrină, chirurgie oncologică şi reconstructivă, chirurgie plastică, chirurgie reparatorie a peretelui abdominal şi chirugie estetică.
Totodată, spitalul este dotat cu aparatură de ultimă generaţie, iar blocul operator este dotat cu două săli de operaţie şi un compartiment de anestezie şi terapie intensivă.
Odată cu finalizarea acestei tranzacţii, grupul MedLife va ajunge la cea de 16-a achiziţie.
Consiliul Concurenţei a anunţat pe data de 16 mai că a autorizat tranzacţia prin care MedLife preia două companii din reţeaua Anima, Anima Speciality Medical Services şi Anima Promovare şi Vânzări.
O altă achiziţie făcută de MedLife în acest an a fost preluarea unui nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne bănci de celule stem din sud-estul Europei.
Extinderea puternică a MedLife vine în condiţiile în care compania s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat.
Compania a reuşit să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care au ieşti din companie. Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.
MedLife, care concurează pe o piaţă românească a serviciilor medicale private cu reţele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador, beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare.
MedLife a raportat în primul trimestru al acestui an un profit net de 4,2 milioane lei, în creştere cu 15,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut în primele trei luni din acest an cu 26%, la 146,9 milioane lei.
Pe acelasi subiect: