Leul si-a continuat deprecierea, pentru a patra sedinta consecutiv. Cursul BNR a urcat la 4,4551 lei/euro, maximul ultimelor cinci saptamani
Bani, lei
Cursul de schimb anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut marti pentru a patra sedinta consecutiv si a atins 4,4551lei/euro, maximul ultimelor cinci saptamani, pe o piata linistita, cu volume medii de tranzactionare.
Referinta stabilita de BNR este cu 1,27 bani peste cea de luni, de 4,4424 lei/euro, scrie Mediafax.
Pentru dolarul american, BNR a anuntat un curs in urcare cu 2,93 bani la 3,9892 lei, foarte aproape de recordul maxim atins pe 23 ianuarie, de 3,9980 lei.
Leul s-a depreciat si in raport cu francul elvetian, iar cursul a cescut cu 0,88 bani, de la 4,1413 lei/franc luni la 4,1501 lei/franc.
"In pofida calendarul linistit de astazi, credem ca inertia deprecierii s-ar putea mentine si astazi, cu o posibila miscare a leului spre 4,46 unitati/euro, insa nu ne asteptam la variatii semnificative inaintea intalnirii de joi a consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene si a datelor pe piata muncii din SUA, care vor fi publicate vineri", se arata intr-o nota a ING Bank Romania.
Consiliul guvernatorilor BCE se va intruni joi intr-o sedinta de politica monetara, iar investitorii estimeaza ca banca va da mai multe detalii privind programul masiv de cumparare de obligatiuni din zona euro care va debuta in aceasta luna, program care a fost anuntat in ianuarie si a carui valoare este de circa 1.000 de miliarde de euro.
In regiune, forintul a scazut cu 0,2% fata de euro, iar zlotul a stagnat.
Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au scazut la 0,27%-0,66% pe an de la 0,29%-0,7% pe an luni, iar ratele pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat de la 0,31% - 0,77% pe an la 0,29%-0,76% pe an.
Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la trei luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a scazut usor la 1,39% pe an, de la 1,4% pe an in sesiunea precedenta.
Mai multe despre:
#curs valutar#depreciere leu
Pe acelasi subiect: