Directorul general al Bancii Transilvania a demisionat. Functia este preluata de reprezentantul BERD in CA
Robert Rekkers (foto) a demisionat din functia de director general al Bancii Transilvania (TLV) si din cea de membru in Consiliul de Administratie, conducerea institutiei de credit urmand sa fie preluata provizoriu de Peter Franklin, desemnat in Consiliul de Administratie de catre BERD, actionar cu un pachet reprezentand 14,6% din actiuni.
"Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, intrunit in data de 19 ianuarie, a luat act de demisia lui Robert Rekkers din functia de director general al BT si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie. Peter Franklin, membru al Consiliului de Administratie al bancii din anul 2010, a fost numit administrator delegat pentru coordonarea activitatii executive a BT si a Comitetului Executiv de Management, pe o perioada de interimat", a anuntat banca, intr-un comunicat.
Franklin va prelua mandatul incepand cu data de 1 februarie.
El face parte din echipa Bancii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT.
Franklin are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii precum General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa.
Robert Rekkers a fost director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, din 2002, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Contractul initial de colaborare cu banca prevedea o perioada de 4 ani si a fost reinnoit de trei ori de catre Consiliul de Administratie.
"Cu siguranta, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte in cariera mea si sunt mandru de rezultatele obtinute aici. Mi-a placut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am intalnit la BT si ma bucur ca banca a devenit una dintre cele mai mari institutii bancare din Romania. Am incredere in Banca Transilvania, in rolul ei tot mai important pe piata. Puterea ei vine din interior, datorita acelei echipe de succes cu care am avut placerea sa lucrez atatia ani", a declarat Robert Rekkers, la plecare.
Banca are un capital social de 1,77 miliarde lei, divizat in 1,77 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61% din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.
Pe acelasi subiect: