Cum se fabrica berea? De la maltul adus cu TIR-ul din Germania, la recipientele in care fierbe berea in Romania!
In 2008, romanii intrau in topul 10 al bautorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri intr-un an, adica 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a scazut, cu 13%, la 17, 6 milioane de hectolitri, iar in prima jumatate a lui 2010 s-a micsorat iar, de data asta cu 11%, scrie ziarul Gandul.
Chiar si asa, romanii tot au baut 7,4 milioane de hectolitri de bere in primul semestru al acestui an, iar pana la sfarsitul lui consumul va fi ajuns deja la 15 milioane de hectolitri, 1,5 miliarde de litri.
S-au racorit cu ea in caldura insuportabila a orasului, au baut-o cand au incurajat Spania sau Germania, in timpul Campionatului Mondial de Fotbal, au ras si au mai baut o gura de bere la terasele de la mare.
Dar pe cat de spontana si vesela e atmosfera la mesele la care se bea bere, pe atat e de controlata intr-o fabrica, unde berarii sunt senzorii capabili sa sesizeze orice neregula si robotii uriasi care fierb, racesc sau filtreaza bautura.
La una dintre cele mai mari fabrici de bere din Romania, aflata in comuna Pantelimon, ingredientele de baza sunt cele de acum un secol, maltul, adus cu TIR-ul din Olanda, Germania sau Ungaria si obtinut din orz cu doua sau sase randuri de boabe pe spic, apa, luata din puturi de 180 de metri adancime, hameiul si drojdia.
Mai multe despre:
#bere#bauturi alcoolice
Pe acelasi subiect: