Povestea lui Stefan Gadola: Nici nu visam ca de la un fax si 50 de dolari o sa ajungem la 100 mil. euro afaceri
"Lucram toti in acelasi departament si an de an faceam aceleasi liste de memorii tehnice justificative. Repetam aceleasi liste an de an. Lipsa de libertate era mare, iar noi asta ne doream, sa facem ceea ce credeam noi ca este mai bine", spune Stefan Gadola, vicepresedinte al EnergoBit.
Asa ca dupa Revolutie, Gadola impreuna cu Ioan Socea si Peter Pal, care mai intai erau colegi de munca la RENEL si abia apoi au devenit prieteni, pun pe picioare EnergoBit, una dintre primele companii private din Cluj.
Si in prezent cei trei au participatii egale in compania pe care au creat-o si toti ocupa functia de vicepresedinte. EnergoBit nu are presedinte.
"In '89 toti trei lucram in RENEL Cluj. Acesta a fost primul si ultimul job pe care l-am avut ca angajat. Am fost printre primele societati infiintate din Cluj, in aprilie 1990. Cand am inceput, niciodata nu ne-am gandit ca vom ajunge aici. Nici macar nu visam acest lucru. Noi voiam sa facem consultanta", isi aminteste Gadola.
"Eram noi, bancherii si minerii ca nivel salarial, dar ne doream altceva"
"La inceput nu au fost doar trei oameni, ci cinci, dar doi au renuntat pe parcurs din motive personale. "Tin minte ca prin februarie ne-am apucat si am trimis peste 100 de scrisori in strainatate ca sa facem rost de lucru. Niciodata nu as mai scrie o scrisoare ca atunci, dar nu stiam in '90 cum se fac astfel de lucruri. Primul contract pe care l-am castigat a fost in iunie-iulie '90 cu Intreprinderea Metalurgica Beclean", spune reprezentantul EnergoBit.