Cele mai scumpe mancaruri de pe planeta. Ai plati 26.000 dolari pentru un pepene japonez? GALERIE FOTO
Ai plati mai mult de 40 de dolari pentru mai putin de o jumatate de kilogram de carne de vita? Dar 2.000 dolari pentru un kilogram de ciuperci? Pentru ca atat trebuie sa scoti din buzunar daca vrei intr-adevar sa manaci ceva cu adevarat bun.
Filamentele mici de sofran te vor face sa cheltui aproximativ 3.000 dolari, iar un kilogram de bomboane de ciocolata costa aproape la fel de mult.
Surprinzator, produsele de mici dimensiuni sunt si cele mai scumpe, arata un clasament realizat de cei de la Business Insider. Iata care sunt cele mai scumpe 12 mancaruri din lume, luate in calcul la jumatate de kilogram.
1. Pepenele Yubari, o varietate rara din Japonia, acesta s-a vandut si cu 26.000 dolari/bucata. Insa pretul acestuia in magazinele japoneze oscileaza intre 50 si 100 dolari.
2. Caviarul Almas, care provine de la un sturion morun, este vandut intr-o tableta de aur de 24 de carate pentru “doar” 25.000 dolari.
3. O jumatate de ceasca de ceai Tieguanyi, una dintre varietatile ceaiului japonez, poate ajunge la 6.600 de dolari.
4. In 2009, pepenii Densuke erau vanduti in Japonia cu 6.100 dolari. Acestia sunt cultivati pe insula Hokkaido, producand anual aproximativ 10.000 de fructe.
5. Trufele albe sunt vandute cu pana la 3.600 dolari pe kilogram. Pentru a culege trufele care cresc in subteran, la baza unui copac de stejar, agricultorii folosesc caini special antrenati pentru acest proces
6. Pentru jumatate de kilogram de sofran poti ajunge sa platesti si 2.700 dolari. Spicele trebuie culese de mana si sunt necesare 75.000 de filamente
7. Jumatate de kilogram de ciuperci Matsutake, originare din Japonia, pot fi vandute pentru 2.000 dolari. Copacul care adaposteste acest soi de ciuperci a fost curatat de insecte, facandu-le astfel sa devina extrem de rare.
8. O jumatate de ton rosu din Japonia poate fi vandut si cu aproape 1.400 dolari.
9. Peste 1.500 dolari este pretul la care poate ajunge o jumatate de kilogram de cartofi La Bonnotte. Acestia pot fi cultivati doar in Noirmotier, o insula din vestul Frantei, insa cultivarea excesiva poate duce la disparitia lor.
10. O jumatate de kilogram de carne Kobe, care trebuie sa ajunga tocmai din Kobe, Japonia, ajunge si pana la 500 dolari.
11. Branza din lapte de elan poate costa pana la 500 dolari si poate fi gasita doar la fermele private de vaci din zonele rurale din Suedia.
12. O jumatate de kilogram de cafea Kopi Luwak, care trece prin tractul digestiv al unei Zibeta asiatica, inainte de a fi uscata poate ajunge si la 230 dolari. Aceasta este considerata cea mai buna cafea din lume.