Liderul angajatilor Oltchim: "Vrem ca banii sa intre cat mai repede in conturi"
Liderul angajatilor Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat, astazi, ca salariatii il asteapta pe Dan Diaconescu la Ramnicu Valcea, dupa ce acesta a preluat 54,8% din actiunile combinatului chimic. Angajatii cer ca banii sa le intre cat mai repede in conturi, solicitand "multa seriozitate" din partea lui Diaconescu.
"Il felicitam pe domnul Dan Diaconescu si il asteptam sa vina la Ramnicu Valcea si asteptam, de asemenea, ca banii sa intre cat mai repede in conturi. Ii solicitam multa seriozitate si il asiguram ca avem specialisti care sa reporneasca instalatiile", a declarat Corneliu Cernev, citat de Mediafax.
Acesta a adaugat ca, practic, banii care vor intra in conturi vor reprezenta capital de lucru pentru repornirea combinatului, respectiv pentru materii prime si energie electrica.
"Salariatii sunt, de asemenea, bucurosi si il asteapta pe domnul Diaconescu sa vina la Ramnicu Valcea pentru a discuta perspectiva Oltchim", a mai declarat liderul salariatilor protestatari din combinatul Oltchim, Corneliu Cernev.
Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.
La licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni si creantele Electrica si AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest si Chimcomplex, firme detinute de omul de afaceri Stefan Vuza, si PCC, firma inregistrata in Germania.
OPSPI a organizat o licitatie pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, si a creantelor detinute asupra companiei de AVAS si Electrica, insumand aproximativ 400 milioane euro.
Diaconescu a depus oferta doar pentru pachetul de actiuni detinut de stat. Chimcomplex a oferit 18,8 milioane lei si 202 milioane de lei iar pentru creanta Electrica. Prin firma Aisa Invest, Vuza a oferit 30 de milioane de lei pentru actiuni.
Compania PCC a oferit in total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru actiuni si creantele Electrica si AVAS. Creantele AVAS si Electrica nu au fost adjudecate.
"Am oferit 45 milioane euro fara nicio conditie si vrem sa convingem autoritatile ca acesti bani sa mearga, desigur sub forma de imprumut, catre fondul de salarii si pentru capitalul de lucru", a spus Diaconescu. El a adaugat ca sambata va prezenta detalii din oferta intr-o conferinta de presa.
Seful OPSPI, Remus Vulpescu a declarat ca se bazeaza pe "veridicitatea" ofertei pentru achizitia actiunilor Oltchim. "Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al actiunilor detinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazam pe veridicitatea ofertei dumneavoastra. Sa fie intr-un ceas bun", a afirmat Vulpescu.
Contractul dintre OPSPI si Diaconescu va fi semnat luni, la ora 10:00.
Guvernul a decis in luna august schimbarea strategiei de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,8% din capitalul social, si a creantelor AVAS si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
Anterior, privatizarea era prevazuta dupa majorarea capitalului social al Oltchim cu pana la 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantei AVAS, in valoare de 1,12 miliarde lei, si prin emiterea de actiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor minoritari.
Oltchim are in prezent un capital social de 34,3 milioane de lei.
Pe acelasi subiect: