Cine sunt oamenii care il sfatuiesc pe premier in materie de economie. Primele sarcini trasate de Ungureanu Consiliului pentru mediul de afaceri
Guvernul asteapta din partea Consiliului pentru mediul de afaceri propuneri de combatere a evaziunii, atragere de fonduri UE si stimulare a exporturilor, mizand pe sfaturi si din partea investitorilor neinclusi in structura si care, dincolo de orgolii, pot avansa proiecte, afirma premierul Ungureanu.
"Consiliul constituie in cel mai bun semnal catre sfera economica privata, dar in acelasi timp o propunere de parteneriat si o solicitare la implicare civica. Obiectivul principal este de a consolida puntile de legatura intre politicile economice guvernamentale si mediul economic, Consiliul se va constitui in prim for de sesizare a impactului deciziilor economice ale Guvernului, ca un sistem de avertizare timpurie. Este un consiliu catre care ma indrept cu speranta ca obtin solutii si in ceea ce priveste combaterea evaziunii fiscale, si pentru atragerea de fonduri europene. Este un consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri", a spus Ungureanu, in prima reuniune a Consiliului, organizata la Palatul Victoria.
El a aratat ca Guvernul mai asteapta din partea consiliului propuneri pentru cresterea volumului exportului romanesc si colaborarea si "coabitarea" intre companiile romanesti si cele straine
"Pentru mine, in jurul acestei mese nu se afla afacerile pe care le reprezentati, ci in primul rand experienta in mediul de afaceri. Sunt constient de riscurile pe care le comporta orice lista de participare intr-un consiliu, multe dintre orgolii sunt pe deplin justificate si le acceptam cu totii. Listele mai lungi sau mai scurte nu fac niciodata dreptate tuturor, sper ca intrebarilor care vor suna «de ce el si nu eu ?» le vom putea raspunde aratandu-le ca acest consiliu este deschis tuturor, iar solutiile bune nu au nevoie de cadrul fix al consiliului", a spus premierul membrilor Consiliului.
Din Consiliul Consultativ vor face parte Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, Dragos Paval, proprietarul Dedeman, Radu Timis, fondatorul CrisTim, Raul Ciurtin, presedintele Albalact, Gabriel Comanescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere, Florin Talpes, fondatorul companiei Softwin, Mihai Marcu, presedintele MedLife) sau Gabriel Biris, consultant fiscal si partener al firme de avocatura Biris Goran), Mariana Gheorghe, CEO Petrom, Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia, Mihai Rohan, presedintele Carpatcement, Cristian Colteanu, seful General Electric Romania, Dragos Damian, CEO Terapia Rambaxy, Andrei Caramitru, seful pe Europa de Est al unei divizii din cadrul McKinsey, Silviu Hotaran, fost sef al operatiunilor Microsoft in Romania, Sergiu Manea, vicepresedinte BCR, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Radu Merica, presedinte al Camerei de Comert Romano-Germane, Marius Marin, presedintele Macon Deva, Dragos Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, Nicusor Serban, proprietarul Agroserv si vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Felix Lucutar, managing partner al companiei de consultanta pentru investitii agroindustriale si infrastructura rurala AgricultureCapital and Engineering.
Consiliul va fi coordonat de Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, iar Ionel Blanculescu, fost presedinte al Autoritatii de Valorificare a Activelor Bancare, va fi secretarul acestei structuri.
Pe acelasi subiect: