Spitalele viitorului. Cu ce va inlocui Guvernul unitatile desfiintate
Te vindeci numai cand le vezi. Dupa 30 de ani in care nu s-a mai construit niciun spital in Romania, autoritatile anunta ca vor sa faca 6 centre universitare de urgenta in urmatorii ani. Spitalele de urgenta regionale care vor fi construite in parteneriat public - privat vor avea intre 700 si 900 de paturi, costurile pentru realizarea unei singure unitati sanitare de aceasta dimensiune osciland intre 200 si 300 milioane de euro.
Ministerul Sanatatii vrea sa construiasca de la zero o retea de 6 spitale regionale de urgenta prin parteneriate public-privat.
Noile spitale regionale de urgenta vor fi gandite ca centre universitare care sa asigure conditii de asistenta medicala de urgenta unitara, in special pentru cazurile complicate.
In Capitala, spitalul regional de urgenta va fi construit pe platforma Fundeni, in zona situata langa biserica unitatii sanitare. Spitalul care va fi construit la Fundeni va costa peste 200 de milioane de euro si va avea o suprafata de 110.986 de metri patrati.
Companiile interesate de o astfel de colaborare cu statul trebuie sa aiba o cifra de afaceri de cel putin cinci milioane de euro si un profit de 500.000 de euro pe an.
Noile spitale regionale de urgenta vor fi gandite ca centre universitare care sa asigure conditii de asistenta medicala de urgenta unitara, in special pentru cazurile complicate.
Cseke Attila a sustinut ca in noile unitati sanitare vor putea fi adusi multi dintre medicii unitatilor sanitare care au fost comasate.
Ministrul Sanatatii declara, pentru Mediafax, ca ministerul vrea sa construiasca in parteneriat public-privat o retea de sase spitale regionale de urgenta, in Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti, in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atat finantarea, cat si managementul urmand sa fie private.
Pe acelasi subiect: