"In ultimii ani, volumul primelor intermediate de Safety Broker de Asigurare a crescut cu peste 50% anual. Cred ca 2014 nu va mai fi ca anii precedenti, pentru ca nu mai este loc pentru atingerea acestor cifre si vom urmari sa crestem calitativ. Estimez ca vom incheia anul cu un volum al intermedierilor de prime subscrise de 65 milioane de euro, in varianta pesimista, ceea ce inseamna un avans de aproape 20%. Pe alta parte, rezultatele inregistrate in primele luni ale acestui an arata ca putem ajunge la intermedieri de 70 milioane de euro", a declarat directorul general al Safety Brokerm Viorel Vasile, la conferinta anuala a partenerilor societatii, scrie Mediafax.
 
In 2013, brokerul a intermediat prime de asigurare de 54,8 milioane de euro, in crestere cu 51% fata de anul precedent, nivelul intermedierilor depasind cu 10 milioane de euro estimarile de la inceputul anului trecut.
 
La nivelul anului 2012, Safety Broker a inregistrat afaceri de 36,3 milioane de euro, cu aproximativ 60% mai mult decat in urma cu un an. Din totalul intermedierilor aferente anului 2013, politele obligatorii RCA au avut o pondere de 62%, CASCO - 22,5%, asigurarile de incendiu, alte calamitati naturale si de daune la proprietati - 9%, iar politele de viata - aproape 1%.
 
"Vrem ca pana in 2016 sa reducem ponderea RCA la 50%. Polita RCA este una volatilã, nu stii daca asiguratul o va reinnoi la anul. Fiind obligatorie, la vanzarea politei RCA conteaza foarte mult pretul", a spus Vasile. El a adaugat ca Safety Broker se va concentra in acest an pe segmentul corporate, care a adus 65% din volumul primelor intermediate.

"De asemenea, vom pune accent pe vanzarile online, politele CASCO si de sanatate, unde speram sa fie adoptate proiectele legislative anuntate", a aratat seful brokerului.
 
Anul trecut, din totalul primelor intermediate, ponderea retelei de agentii si sucursale Safety Broker a fost de 42%, iar restul a revenit partenerilor.

"Cifrele arata ca, in cazul agentiilor proprii, politele RCA au pondere sub 50% in volumul de prime intermediate, in timp ce la agentiile deschise prin fransiza acest indicator este mai ridicat, depaseste 70%. Cum obiectivul nostru este sa reducem ponderea RCA, extinderea retelei in cele 10 judete unde nu suntem prezenti se va face prin agentii proprii", a spus Vasile.
 
Safety Broker si-a inceput activitatea in 2005 si este unul dintre principalii jucatori de pe piata de profil. Asociatii companiei sunt Safety Credit SRL - 60%, Arina Radu - 30% si Robert Nita - 10%. Safety Credit este detinuta integral de catre Viorel Vasile.