Euroins iese din procedura de redresare financiara, dupa ce actionarii bulgari au capitalizat compania cu 200 mil. lei
Asigurari
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat miercuri ca a decis inchiderea procedurii de redresare financiara firmei de asigurari Euroins Romania, inceputa in urma cu aproape un an si cinci luni, dupa ce actionarii bulgari au indeplinit cerintele autoritatii de supraveghere.
Astfel, ASF a decis "inchiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A., ca urmare a restabilirii situatiei financiare a societatii", a precizat autoritatea intr-un comunicat.
ASF a hotarat in 14 octombrie 2015 sa deschida procedura de redresare financiara a Euroins, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare.
Decizia ASF s-a bazat pe concluziile unui raport de control, care a aratat deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului Euroins.
In 9 februarie, ASF aprobase majorarea capitalului social al Euroins cu 23,2%, de la 430,53 milioane lei la 530,53 milioane lei, ultima conditie majora pentru iesirea din redresare financiara.
In aprilie 2016, grupul financiar bulgar Eurohold, care controleaza asiguratorul Euroins, a anuntat ca a majorat capitalul social al firmei cu 200 milioane lei.
Firma a inregistrat prime brute subscrise de 197,75 milioane euro in 2016, in crestere cu 21,8% fata de anul precedent.
Segmentul RCA are cea mai ridicata pondere in structura primelor subscrise, care a ajuns la 95,4% la finalul anului trecut, de la 95,3% in 2015.
In septembrie 2016, Euroins era al cincilea jucator de pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 9%, conform datelor ASF.
Pe acelasi subiect: