Inspectorul Pro: Producătorii de fructe și legume folosesc pesticidele după ureche. “Le dau azi şi mâine vin cu ele pe piață”
O treime dintre legumele şi fructele produse în România sunt tratate cu substanţe chimice. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Fitosanitare confirmă procentul, dar spun că depăşirea limitelor admise este foarte rară.
Pesticidele sunt acceptate în Uniunea Europeană, iar doza de pericol nu este dată de folosirea lor ci de modul haotic în care sunt administrate substanţele.
Şi cum producătorii sunt controlaţi doar dacă îi reclamă cineva, există riscul ca în farfuriile noastre să ajungă legume şi fructe care ar putea să conţină substanţe anti-mucegai, anti-buruieni şi anti-insecte. Urmăriţi un material realizat de ″Inspectorul Pro″.
1 % din legumele mâncate de români - din producţia autohtonă - conţin pesticide peste limita maximă admisă. Adică sunt nocive şi periculoase pentru sănătate. Sursă este Autoritatea Naţională Fitosanitară care recunoaşte, de altfel, că o treime din întreaga cantitate de fructe şi legume produsă în România e tratată cu substanţe chimice.
Mai multe despre:
#agricultura#legume si fructe
Pe acelasi subiect: