"Complexul va fi denumit Flamingo Park, se va intinde pe aproximativ 60 de hectare, iar in prima faza vor fi construite 150 de case pe 10 hectare de teren. Terenul l-am cumparat cu multi ani in urma, iar constructia vrem sa o incepem in iulie", a declarat Cinca pentru Mediafax.

El a aratat ca investitia va fi realizata din fonduri proprii, in proiect fiind implicati mai multi investitori americani. 

Omul de afaceri a finalizat in zona ansamblurile Flamingo Garden 1 si 2, totalizand 30 de vile, din care mai sunt disponibile la vanzare 5 unitati. 

"Venim cu know-how din America si ne adresam tinerilor de 25-35 de ani. Acum doua luni nu eram foarte optimist in ceea ce priveste piata imobiliara, insa acum cred ca lucrurile au inceput sa se imbunatateasca. Acum totul depinde de viteza cu care va fi luata decizia de achizitie de catre cei interesati", a spus Cinca. 

Complexul va cuprinde locuinte individuale, dar si case grupate. Pretul unei vile porneste de la 69.000 de euro, pentru o suprafata de 124 de metri patrati construita, respectiv 3 camere si 228 metri patrati de teren.

Proiectul, prezentat in premiera la tIMOn, targul imobiliar national care are loc pana duminica in Bucuresti, va cuprinde gradinita, scoala, un centru medical, teren de sport si un magazin Mega Image. 

Cinca a fondat Flamingo, prima mare companie privata care a fost listata la bursa. In anul 2007, aceasta a fuzionat cu retailerul Flanco, rezultand grupul de firme Flamingo International.  Compania a inceput in 2009 sa aiba dificultati la plata datoriilor din cauza crizei, iar Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogati antreprenori locali, a preluat un pachet semnificativ de actiuni, incercand sa redreseze activitatea Flamingo. Adamescu nu a reusit sa se inteleaga cu principalii creditori, astfel ca in decembrie 2009 compania a cerut intrarea in insolventa a tuturor firmelor din grup. Dintre acestea, doar Flanco International, compania care opereaza magazinele Flanco, a putut fi salvata, fiind preluata in 2010 de grupul Asesoft, detinut de oamenii de afaceri Iulian Stanciu si Sebastian Ghita. 

La data intrarii in insolventa, principalii actionari ai companiei erau Dragos Cinca, cu o participatie de 22%, Dan Adamescu (20%) si compania Midfair Management cu 22% din actiuni.