BJJ Proiecte Imobiliare a intrat in insolventa anul trecut si apoi in faliment, iar lichidatorul judiciar este RVA Insolvency Specialists.

Firma are datorii totale de peste 74,4 milioane de euro, cel mai important creditor fiind Piraeus Bank, cu o datorie de 17,4 milioane de euro. 

Terenul, de 95.147 metri patrati, este amplasat in partea de sud a Brasovului, pe strada Carpatilor, in imediata vecinatate a platformei industriale Roman si Metrom.

Prima licitatie este stabilita pentru 19 martie, iar in caz ca terenul nu va fi vandut vor fi organizate noi proceduri, in fiecare zi de miercuri. 

Firma a cumparat in 2007 de la omul de afaceri Ioan Neculaie terenul fostei fabrici Prefab Brasov, pentru 50 de milioane de euro. Compania a anuntat la acea vreme investitii de 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea a 10.000 de apartamente.  Omul de afaceri american Johnathan Mann este actionar si la Palatul Universul, dar si la o firma care avea in plan constructia unui proiect imobiliar de mari dimensiuni in Chitila, ambele in insolventa.