"Bucharest One va avea o suprafata construita de 48.732 metri patrati, respectiv peste 24 de etaje. Dupa finalizare, aceasta va fi a doua cea mai inalta cladire din Bucuresti. Proiectul este localizat in partea de nord a Bucurestiului (...) In zona au loc lucrari de imbunatatire a infrastructurii. Proiectul a obtinut autorizatiile necesare pentru inceperea constructie, care este programata sa inceapa in primele luni din 2014, urmand sa fie finalizata in trimestrul trei din 2015", se arata intr-un comunicat al fondului Globalworth Real Estate Investments, vehicul infiintat de omul de afaceri elen in acest an.

Activitatea Porsche Aviatiei, din apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutata in showroom-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vanzarea terenului de 10.000 metri patrati catre Papalekas intr-o tranzactie estimata la circa 8 milioane de euro.

Fondul Globalworth Real Estate Investments intentioneaza sa investeasca circa 60 de milioane de euro in proiect. Potrivit unui anunt anterior al fondului de investitii, 50-55 milioane de euro din investitie ar urma sa reprezinte surse atrase. Fondul a anuntat in septembrie ca a agreat cu o banca europeana termenii privind finantarea proiectului, insa de atunci nu au mai fost publicate alte informatii in acest sens.

Zona Barbu Vacarescu-Floreasca a fost cea mai activa in ultimii ani din punct de vedere al dezvoltarilor de cladiri de birouri, avand de asemenea si cel mai redus grad de neocupare din Bucuresti.

Globalworth Real Estate Investments detine sapte proiecte imobiliare din Bucuresti, fondul fiind listat pe piata secundara de la Londra, de unde a reusit sa atraga 53 de milioane de euro.

Proiectele includ doua cla­diri de birouri, turnul Tower Center din Piata Vic­to­­riei din Capitala si City Offices (fostul City Mall), doua blocuri de cate 300 de locuinte - complexul UpGround, un proiect logistic in Timisoara si trei terenuri in nordul Bucurestiului unde se vor ridica cladiri de birouri. Valoarea tuturor activelor detinute de fondul de investitii este de circa jumatate de miliard de euro.

Globalworth Real Estate Investments are ca tinta proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile.