Investitiile totale in cele trei mall-uri s-au ridicat la 65 de milioane de euro, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor companiei. Finantarea pentru dezvoltarea mall-urilor a fost sustinuta de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Raiffeisen si s-a ridicat la circa 30 de milioane de euro.

"Fiecare dintre cele trei proprietati au suprafete nete inchiriabile cuprinse intre 10.000 si 14.000 metri patrati , in timp ce toate celelalte proprietati construite ale GTC au suprafete inchiriabile care depasesc 30.000 metri patrati si sunt mai mult orientate spre chiriasii internationali. GTC a decis sa se concentreze pe centrele comerciale mari pe fondul schimbarii conditiilor pietei, din cauza costurilor de operare relativ mari pentru proprietatile mici si mixul lor diferit de chiriasi care duc la lispa unei sinergii cu activele mai mare pe care grupul le retine", a declarat, intr-un comunicat, Alain Ickovics, chairman of the supervisory board al GTC.

Cumparatorul este un investitor privat, iar tranzactia se afla in curs de audiatare si de aprobare, astfel ca se estimeaza ca intelegerea va fi finalizata in primul trimestru din 2013.

Primul mall sub brandul Galleria a fost deschis la Buzau, in septembrie 2008, investitie de circa 20 milioane de euro, iar cateva luni mai tarziu, in primavara anului 2009 a fost inaugurat si Galleria Suceava, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro. Galleria Piatra Neamt a fost deschis la inceputul lunii septembrie 2009. Investitia a fost de 20 de milioane de euro. GTC mai detine si mallul Galleria din Arad, inaugurat anul trecut.

GTC a mai construit in Romania proiectele de birouri Europe House, America House si City Gate, toate in Bucuresti. Portofoliul din Romania al dezvoltatorului a fost reevaluat in scadere cu 19 milioane euro in prima jumatate a anului, la 241 milioane euro, din cauza performantelor reduse ale proiectelor de retail.