Romania, Primaria Bucurestiului: sediu de capitala occidentala, birouri moderne, asistente zambitoare si amabile. Interviul cu primarul Sorin Oprescu e programat de cateva zile, suntem primiti fara sa ni se puna vreo contra si suntem invitati in sala de asteptare. Primarul e superocupat, e si normal, il asteptam vreo 45 de minute, dupa care intram.

Un birou imens, ca de primar, steagul Romaniei, covor rosu, mobila impozanta. "Adu-ne si noua o cafea, sa avem la ce discuta!", comanda dom' primar, nici n-apucam sa refuzam. Dialogul e neprotocolar, doctorul Oprescu vorbeste parca ne consulta, are poantele la el, glumeste, trece apoi si la lucruri serioase.

Intrebat despre candidatura Romaniei pentru organizarea CE 2024 si organizarea acesteia la Bucuresti, primarul declara:

"Dom'le, poate pana in 2024 reusim, avand in vedere ca vreau sa stau aici trei mandate... Eu sincer iti spun, merg in continuare pe ideea de lobby si de discutat cu cartile pe masa, cat suntem noi in stare sa ne pregatim pentru a depune o candidatura pentru Olimpiada. Nu s-o depunem ca sa rada aia. Daca lucrurile merg intr-o pregatire continua, incet-incet, ca nu poti sa faci multe deodata, din cauza banilor astora nenorociti, pana in 2024 ne pregatim si de Olimpiada."

Cititi interviul complet pe prosport.ro