Patru tari au consemnat scaderi mai puternice decat Romania: preturile din Croatia au scazut cu 9,7%, cele din Slovenia cu 6,6%, cele din Cipru cu 5,7%, iar cele din Italia cu 4,5%. 

Cele mai puternice cresteri anuale au fost inregistrate in Estonia, cu 17,5%, Letonia, cu 10,4%, si Marea Britanie, cu 8%. 

Dintre cele 28 de state membre UE, 11 au raportat scaderi, 13 cresteri, iar patru nu au transmis date catre biroul de statistica al UE.

In zona euro, preturile au scazut cu 0,3%. 

Indicele preturilor locuintelor se refera la evolutia preturilor tuturor tipurilor de proprietati rezidentiale cumparate de gospodarii, indiferent de vechime, destinatie si proprietarii anteriori. 

Comparativ cu trimestrul al patrulea, preturile din Romania au crescut cu 0,6%, comparativ cu un avans de 0,2% la nivelul UE. 

Cele mai puternice scaderi trimestriale au fost inregistrate in Croatia, cu 2,7%, Luxemburg, cu 2,3%, si Slovenia, cu 1,7%, iar cele mai mari cresteri in Estonia, cu 4,8%, Suedia, cu 2,4%, si Marea Britanie, cu 2,2%. 

Indicele preturilor a scazut cu 0,3% in zona euro, fata de ultimul trimestru al anului trecut, si a avansat cu 0,2% la nivelul UE.  Dintre statele UE, 14 au consemnat crestere trimestriala, 10 scadere, iar 4 nu au raportat date.