"Daca vorbim strict de preturi de lista, comparativ cu anul trecut, preturile locuintelor au crescut cu 5-10%. Ma astept sa mai urce cu inca 5% in perioada urmatoare. Perioada urmatoare inseamna cateva luni", a declarat Adina Patilea, brand manager al Targului Imobiliar Project Expo.

Preturile au scazut foarte mult in comparatie cu anii trecuti in zona centrala a Capitalei, a spus Patilea. 

O statistica a Imobiliare.net arata ca pretul mediu de vanzare al garsonierelor din Bucuresti, construite dupa 2010, a crescut cu 2,8% in ultimul an, in timp ce, in cazul apartamentelor cu doua si trei camere, tariful mediu s-a apreciat cu 2.500 de euro. 

In septembrie, pretul mediu de vanzare al garsonierelor din Bucuresti, construite dupa 2010, este de 33.718 de euro, trendul fiind unul ascendent, avand in vedere ca, in urma cu 12 luni, pretul mediu al garsonierelor noi era de 32.800 de euro", se arata in analiza. 

Preturile locuintelor pornesc de la 16.500 de euro, in cadrul Targului Imobiliar Project Expo, dar ajung pana la 2 milioane de euro

Targul Imobiliar Project Expo si-a deschis portile vineri in Piata Victoriei din Capitala.

"Preturile pleaca de la 16.500 de euro pentru o garsoniera, bineinteles, si ajung pana la 2 milioane de euro. In cazul celor de 2 milioane de euro nu vorbim neaparat de locuinte noi, ci si de vile mai vechi, deja construite, dar care au absolut tot ce iti poate trece prin minte: piscina, SPA si asa mai departe. Cele de 16.000 de euro sunt in zona Fundeni", a spus Patilea. 

Cea mai mare parte dintre ofertele prezente la targ vizeaza ansambluri rezidentiale noi, pretul putand fi negociat direct cu dezvoltatorul. 

"E un mare avantaj pentru un potential client, pentru ca vorbim direct cu dezvoltatorul. Poate negocia altfel. Chiar daca una dintre conditiile de participare la targul nostru este sa vina cu discounturi, cineva care stie sa negocieze poate obtine un pret mai bun", a precizat oficialul Targului.