Instanta din Amsterdam a aprobat cererea Plaza Centers, care vizeaza suspendarea preliminara a platilor, si a numit un administrator judiciar, care trebuie sa notifice toti creditorii cu privire la aceasta situatie, precum si un judecator supraveghetor. 

Pe timpul procesului de restructurare, compania intentioneaza sa-si continue activitatea in mod normal. 

In vederea rezolvarii problemelor legate de lichiditate, firma a propus creditorilor un plan de restructurare, care prevede, printre altele, amanarea obligatiilor Plaza Centers pe o perioada de trei-patru ani sau pe o perioada mai scurta, daca nivelul cash flow-ului permite acest lucru.

Pe parcursul procesului de restructurare creditorii fac obiectul unui moratoriu.  De asemenea, compania va prezenta acestora planul de organizare in urmatoarele saptamani in vederea aprobarii si implementarii acestuia. 

Instanta a stabilit pentru 17 aprilie 2014 o intalnire a creditorilor, in vederea aprobarii planului de reorganizare. 

Ran Shtarkman este presedintele si directorul executiv al Plaza Centers. Investitorul israelian detine 75% din capitalul firmei Dambovita Center, dezvoltatorul proiectului Casa radio, iar statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk. 

Plaza Centers detine si terenuri in Romania pentru dezvoltari de centre comerciale in Iasi, Miercurea Ciuc, Timisoara, Hunedoara, Targu Mures, Constanta si Slatina. 

Casa Radio, de pe malul Dambovitei, una dintre cele mai mari cladiri din Romania, va fi demolata in proportie de 70%, pe amplasamentul acesteia urmand sa fie dezvoltat un proiect imobiliar, cu o suprafata construita de 600.000 mp, de catre Plaza Centers, in parteneriat cu statul roman. Desi valoarea de piata a proiectului a scazut la mai putin de jumatate, suprafata construita a ramas aceeasi.

Cele mai recente date ale companiei arata ca proiectul ar urma sa cuprinda un centru comercial de 76.000 mp, pentru care investitia este estimata la 242 milioane de euro. Veniturile din chirii sunt prognozate la 27 milioane de euro, iar data de finalizare este prevazuta pentru 2017.  Zona de birouri a proiectului Casa Radio va avea 219.000 mp, la care se adauga o arie destinata spatiilor de cazare de 59.600 mp.  

Plaza Centers, controlata in proportie de 62,5% de grupul israelian Elbit Imaging, opereaza pe opt tari din regiune, Romania, Polonia, Lituania, Ungaria, Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia, precum in India, unde detine 30 de active in diverse stadii de dezvoltare. 

La finele lunii iunie, compania avea datorii totale de 400 de milioane de euro, iar activele erau estimate la aproape 800 de milioane de euro.