Proprietarii incearca sa vanda aceasta vila din Pantelimon, dar nu obtin pretul cerut. Ar avea cumparatori dispusi sa le dea 200.000 de euro, dar numai piscina i-a costat 100.000.

In aceasta situatie sunt multi altii. Practic, imobilele considerate de lux sunt si de trei ori mai ieftine fata de perioada de boom.

Iata un exemplu si la Timisoara. Casa din imagini costa 98.000 de euro, adica mai putin decat a dat o doamna din Bucuresti numai pentru bazin.

Si totusi cum s-a ajuns in aceasta situatia ridicola. Locuinta se poate devaloriza nu si piscina cu lumini subacvatice, sisteme de incalzire, filtre de tot felul si cascade.

Oferta e mai mare decat cererea, iar din cauza aceasta preturile s-au dus in jos pe acest tip de proprietati.

In 2008, proprietarul unei case a primit o oferta de 1,2 milioane de euro. A refuzat-o, sperand sa obtina mai mult. Dupa sase ani, casa e tot la vanzare. Numai ca, acum proprietarul cere pe ea 360.000 de euro si chiar e dispus sa negocieze.

Daniel Crainic, marketing manager portal imobiliare: "Pe segmentul vilelor scumpe, vilelor cu piscina, am asistat la o scadere de 70% ".

Situatii similare se inregistreaza si la Cluj, Constanta sau Brasov. Totul este sa aveti 200.000 de euro pentru o asemenea investitie.