Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a propus Ministerului Finantelor o serie de masuri pentru relansarea sectorului imobiliar, dar si pentru incurajarea mobilitatii fortei de munca.

“Am solicitat Finantelor cresterea plafonului de garantare pentru Prima Casă la 100.000 de euro pentru sprijinirea construcÅ£iilor de locuinÅ£e în 2010. De asemenea, pentru incurajarea mobilitatii fortei de munca, statul ar trebui sa subventuioneze un anumit procent din chirire, pentru tinerii care aleg sa se mute in alt oras sa munceasca”, a explicat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.

O alta propunere a mediului de afaceri a fost finantarea unei parti din dobanda la creditele pentru achizitia primei case. “Sunt mai multe variante pe care le-au adoptat si alte tari europene si care ar putea fi aplicate si la noi, in functie de finantarea disponibila”, a mai spus Parvan.

O altă propunere a mediului de afaceri vizează acordarea gratuită de terenuri de către primării pentru complexurile rezidenÅ£iale ridicate în acest an.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat recent ca programul “Prima Casa” se va modifica pentru a sustine si sectorul constructiilor, nu doar pe cel imobiliar. Programul va continua in varianta de anul trecut pana pe 15 februarie.