Macy Miller, o arhitecta din Statele Unite, si-a ridicat o casa de 18 metri patrati, in care a investit doar 8.000 de euro (11.000 de dolari), fonduri proprii, scrie Daily Mail.

Trecand printr-un divort si avand la activ un credit ipotecar pe care n-a mai reusit sa-l achite, Macy a cautat o varianta de mijloc prin care sa-si cumpere o locuinta. “Am vrut sa gasesc o solutie prin care sa nu mai fiu dependenta de banci”, a spus Macy Miller (30 de ani), care traieste in statul american Idaho.  

Arhitecta a inceput constructia casei in 2011. Cea mai mare parte a constructiei a fost realizata chiar de ea, dar recunoaste ca a primit, totodata, sfaturi din partea tatalui sau si al prietenilor. Locuinta de 18 metri patrati, care a costat in total putin peste 8.000 de euro, a fost gata in aceasta vara, este alimentata cu apa potabila si electricitate si are un sistem de incalzire a pardoselii cu raze infrarosii.

De altfel, locuinta care numara un dormitor, cabina de dus, bucatarie, sufragerie si un spatiu pentru depozitare, se incalzeste foarte repede, tocmai din cauza dimensiunilor mici.


In ceea ce priveste cheltuielile lunare, arhitecta sustine ca plateste aproximativ 250 de dolari pe luna. Potrivit acesteia, casa este ideala pentru doua persoane.

Sursa foto: Macy Miller