In ianuarie, guvernul publica o lista cu 192 de persoane care aveau locuinte de serviciu de la RAAPPS. Doua luni mai tarziu, premierul anunta ca va stopa aceasta practica.

Victor Ponta, martie 2013: "Gata cu RAAPPS si Guvernul - agentie imobiliara! Pastram facilitati doar pentru ministri. Secretarii de stat maximum trei luni - vorbesc de cei din afara Bucurestiului - ca in trei luni sa poata sa-si rezolve problema imobiliara. Toate celelalte le vindem".

Doar ca in aceeasi lege a mai fost introdus un articol prin care contractele de inchiriere aflate deja in derulare nu sunt supuse noilor restrictii.

Asa se face ca din 192 de persoane din ianuarie, in prezent inca mai stau in casele statului peste 130 de presedinti si vicepresedinti de agentii, sefi de cabinete, dar si multi dintre consilierii acestora. Vorbim in multe cazuri de locuinte spatioase ale RAAPPS, care desi sunt amplasate in cartiere selecte se inchiriaza cu bani putini.

Vasile Cepoi, consilierul premierului pe probleme de sanatate, este unul dintre cei cu un contract mai vechi.

Nici presedintele Agentiei Pentru Resurse Minerale n-ar mai fi avut dreptul sa stea in apartamentul sau de 180 de metri patrati daca nu s-ar fi mutat acolo inainte de publicarea ordonantei.

35 dintre proprietatile ocupate atunci au peste 150 de metri patrati, deci s-ar scoate bani buni pe ele daca ar fi vandute, insa pentru ca legea prevede ca eventualul cumparator este obligat sa le ia cu chiriasi cu tot pana la expirarea contractelor, apartamentele si vilele nu mai sunt la fel de atractive.