In primavara anului trecut, 5% dintre bucuresteni erau interesati sa cumpere locuinte vechi cu preturi de pana la 60.000 de euro, in prezent numarul acestora majorandu-se la 19%, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar Imopedia.

Totodata, daca la inceputul anului 2009, 46% dintre bucuresteni cautau sa cumpere un apartament cu valori cuprinse intre 75.000 - 100.000 euro, in prezent doar 26% cauta astfel proprietati.

In ce priveste proprietatile vechi de peste 100.000 euro, analiza Imopedia nu a relevat nicio modificare fata de primavara anului trecut, numarul cautarilor ramanand la acelasi nivel.

Dar cei mai multi, 39% sunt interesati de locuinte cu preturi intre 60.000 euro si 75.000 de euro.

In acelasi timp, apartamentele noi au inceput sa fie mai cautate in acest an decat in 2009, lipsa clientilor intr-o perioada mai dificila a pietei imobiliare determinandu-i pe multi dezvoltatori sa faca oferte tot mai bune pentru a nu ramane cu locuintele nevandute.

"Astfel, interesul pentru apartamentele noi a crescut de patru ori fata de primavara anului trecut, ceea ce a generat automat o scadere pe piata locuintelor vechi, unde interesul s-a redus fata de aceeasi perioada cu 17%", se mentioneaza in comunicat.

Cu toate astea, 78% dintre bucuresteni vor sa achizitioneze o locuinta veche, iar 22% una intr-un bloc nou.

Cei mai multi dintre cei care vor sa cumpere un apartament se uita la "zonele bune ale Bucurestiului", pe primul loc in preferintele bucurestenilor fiind cartierul Tineretului, urmat de zona 1 Mai, Unirii, Titan, Iancului, Timpuri Noi, Mihai Bravu (Muncii) si Dorobanti. Cele mai putine cautari se inregistreaza in zonele IMGB, Soseaua Alexandriei si Ferentari.

In Ferentari, numarul celor interesati de un apartament este de 12 ori mai mic decat in zona Tineretului.

In ceea ce priveste casele, Imopedia remarca un dezechilibru intre cererea si oferta din Capitala, in conditiile in care majoritatea bucurestenilor cauta proprietati sub 150.000 de euro, iar in piata cele mai multe case, respectiv 76% din total depasesc aceasta valoare.
 
Imopedia.ro detine peste 500.000 de oferte imobiliare publicate de agentii imobiliare.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!