ParkLake Plaza va fi amplasat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, langa Parcul Titan, din sectorul 3, pe un teren de 8,2 hectare, achizitionat de Caelum Development in 2006.

Centrul comercial, cu o suprafata totala de 70.000 metri patrati, 200 de magazine si 2.600 de locuri de parcare, urmeaza sa fie deschis in 2016, dupa investitii de 180 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al dezvoltatorilor. 

ParkLake Plaza va include o zona de restaurante internationale cu peste 20 de unitati, un multiplex Cinema City cu 16 sali, un hipermarket Cora cu o suprafata de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home si mai multe magazine de moda precum H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius si Massimo Dutti, Bershka. 

Centrul va oferi si o varietate distincta de activitati de timp liber si sporturi aflate in legatura cu parcul. 

"Autorizatia de construire pentru ParkLake, primita in septembrie 2013 si care include imbunatatirile la nivelul conceptului centrului comercial aduse de cei doi parteneri din cadrul joint venture-ului, permite inceperea dezvoltarii. Licitatia pentru lucrarile de constructie se afla in desfasurare, iar lucrarile vor incepe in decembrie 2013", se arata in comunicat. 

Proiectul a fost anuntat in urma cu peste cinci ani de catre Caelum Development, care estima o investitie de circa 500 milioane de euro pentru o suprafata de 110.000 de metri patrati.

In 2008, Sonae Sierra s-a asociat cu Caelum pentru dezvoltarea proiectului, insa in cele din urma a iesit din parteneriat, pentru a reveni in 2012. 

In urma cu aproximativ un doi ani, Caelum anunta ca a inceput lucrarile de constructie la centrul comercial, ajustat insa din punct de vedere al suprafetei la 67.000 metri patrati. De atunci nu au mai fost anunturi oficiale, insa potrivit informatiilor din piata, lucrarile au fost oprite inca de anul trecut. 

Sonae Sierra detine 49 de centre comerciale si este prezenta in 12 tari, administrand peste 85 de astfel de proiecte, cu o valoare de piata de 5,8 miliarde de euro si cu o suprafata totala inchiriabila de peste 2,3 milioane mp.

In Romania, compania detine River Mall din Ramnicu-Valcea si a anuntat inainte de criza dezvoltarea de centre comerciale la Craiova si Ploiesti. 

Caelum Development este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara si are sediul central in Varsovia si un portofoliu de 36 de proiecte in Europa.