Proprietatea face parte dintr-un complex rezidential dezvoltat in zona exclusivista Victoria Peak.

Cea mai mare tranzactie de pe piata proprietatilor rezidentiale din Hong Kong a avut loc in 2011, cand o casa din aceeasi zona a fost vanduta pentru peste 100 milioane de dolari, potrivit datelor Colliers International, preluate de Mediafax.

Autoritatile din Hong Kong au impus, incepand din anul 2010, taxe suplimentare pe tranzactiile cu proprietati imobiliare, si a luat masuri pentru restrangerea creditarii ipotecare, in incercarea de a reduce preturile locuintelor pe cea mai scumpa piata din lume.

Incepand din luna februarie, taxa de timbru perceputa de guvernul din Hong Kong pe toate tranzactiile imobiliare de peste 258.000 dolari SUA a fost majorata la 8,5%. In luna octombrie a anului trecut, autoritatile au introdus o taxa suplimentara de 15% pe toate achizitiile de locuinte efectuate de entitati din strainatate - persoane fizice sau juridice.

Preturile proprietatilor rezidentiale de lux din Hong Kong sunt in scadere de la inceputul anului si vor cobori cu 3% in trimestrul al patrulea, cu cele mai putine tranzactii din ultimii 20 de ani, potrivit estimarilor Cushman & Wakefield.

"In aceste conditii, oricine este dispus sa plateasca un asemenea pret pentru o proprietate o cumpara pentru uz propriu. Cu toate aceste taxe suplimentare, sunt sanse foarte mici sa faci bani investind in proprietati", comenteaza pentru Bloomberg un analist Colliers.

Potrivit datelor Savills, preturile proprietatilor de lux din Hong Kong au scazut cu 3,2% in prima jumatate a anului si vor afisa un declin de 5% in al doilea semestru. Anul trecut, un executiv din Hong Kong a scos la vanzare un loc de parcare petru 640.000 de dolari.