"Vrem sa incepem in primavara constructia unoi cladiri de birouri din strada Mircea Voda, de langa Tribunalul Bucuresti. Vom construi circa 5.000 de metri patrati si aproape am batut palma cu o firma de IT care vrea sa inchirieze 3.000 de metri patrati. Cu acest contract am gasi mai usor finantare bancara pentru dezvoltarea proiectului. Investitia este estimata la 7 milioane de euro, iar lucrarile s-ar putea incheia in 18 luni", a declarat, pentru Mediafax, Mauricio Mesa Gomez, seful companiei spaniole Her­cesa in Romania.

El a mentionat ca in zona respectiva, unde nu prea exista cladiri de birouri moderne, chiria se situeaza in jurul a 12-13 euro/mp/luna. 

Tot pentru anul viitor compania a programat inceperea constructiei celei de-a treia faze a complexului rezidential Vivenda din Titan, de 100 de apartamente, investitie de 5 milioane de euro, sustinuta din banii obtinuti din vanzarea unui teren de 13.000 de metri patrati in apropiere de Pasajul Basarab. 

"Strategia noastra a fost sa obtinem fonduri pentru investitii din vanzarea de alte active. Am vandut terenul de langa Pasajul Basarab cu ideea sa incepem anul viitor faza trei din Vivenda Residence. Lucram la proiect si vrem sa-l facem putin mai diferit decat primele doua faze. Vrem sa construim apartamente care sa se incadreze in plafonul de pret de 380.000 de lei si 120 metri patrati pentru a beneficia de TVA de 5%", a adaugat Mesa. 

Hercesa a vandut saptamana trecuta unui vehicul de investitii controlat de oameni de afaceri romani un teren de 13.000 de metri patrati amplasat in zona Pasajului Basarab, vizavi de Carrefour Orhideea, unde intentiona sa dezvolte un complex de locuinte. Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei, dar potrivit calculelor Mediafax, aceasta se ridica la circa 5,5 milioane de euro. 

In primele doua faze, in cadrul Vivenda au fost dezvoltate trei blocuri cu 420 de apartamente, fiind disponibili pentru constructie circa 25.000 de metri patrati de teren.  Majoritatea locuintelor construite in complex au fost vandute, din care 90 de unitati in acest an, iar a treia faza va fi scoasa la vanzare in primavara, inceperea constructiei fiind prevazuta pentru vara. 

Grupul Hercesa a intrat pe piata romaneasca, unde detine si hotelul Cismigiu, in anul 2004, iar potrivit lui Mesa compania a investit pana in prezent in terenuri si dezvoltare circa 150 de milioane de euro.