Multi dintre cei care au venit la targ au trecut macar de curiozitate sa vada cum arata o casa care poate fi mutata oriunde vrea proprietarul. Cea din imagine are 24 de mp. Spatiul e compartimentat exact ca intr-o locuinta normala.   In dormitorul principal este un pat matrimonial, noptiera cu oglinda si un sifonier, in living este o canapea extensibila si bilbioteca, spatiul destinat bucatariei este complet utilat, al doilea dormitor are paturi supraetajate, iar casa pe roti are si baie dotata cu o cabina de dus, chiuveta si toaleta.

Marele avantaj al acestei case este faptul ca nu va trebuie autorizatie de constructie. Un lucru este insa indispensabil: curentul electric. Fara electricitate in locuinta mobila nu exista apa curenta sau caldura. In plus, chiar daca are roti, casa poate fi mutata doar pe trailer. Asta inseamna ca la pretul imobilului, care este intre 9000-13.000 euro, trebuie sa adaugati si costurile de transport. Si evident pe cele pentru utilitati care pot ridica pretul constructiei cu pana la 15%.

Cei care vor sa aiba si casa si masina, pot opta insa pentru clasicele rulote. Acestea se vand foarte bine in Statele Unite, Austria, Elvetia si Germania. Toate sunt dotate cu o zona de living, paturi pentru odihna, bucatarie complet utilata si baie.

O rulota are toate dotarile ca sa fie o adevarata casa departe de casa. Pretul difera in functie de marime si dotari. De exemplu, 4000 de euro la mana a doua, dar altele pot ajunge chiar si la zeci mii de euro.

In pas cu moda investitiilor cu bani putini sunt si casele de lemn al caror pret a scazut la 250 de euro pe metru patrat. Analistii imobiliari spun ca, la ora actuala, constructia unei case poate fi mai ieftina decat cumpararea unui apartament.