Cel mai atractiv oras din lume, pentru investitii imobiliare. Top 10. Piata mondiala a crescut la 788 mld. dolari
Piata mondiala a investitiilor imobiliare a crescut la 788 de miliarde de dolari in anul incheiat in iunie 2014, iar New York si-a pastrat, pentru al patrulea an consecutiv, pozitia de cel mai atractiv oras, potrivit studiului Cushman & Wakefield, citat de CNBC.
Volumul investitiilor imobiliare a crescut in perioada analizata cu 17,2% la nivel global, cu un avans de 38,8% in cazul investitiilor transfrontaliere si de 11,3% in cazul celor interne.
New York a avut o crestere de 12,6% a investitiilor, la 55,4 miliarde de dolari, care i-a conferit o cota de piata de 7% la nivel mondial.
Londra, plasata pe 2, a inregistrat o crestere de 40% a activitatilor de investitii, la 47,2 miliarde de dolari, sustinute de investitorii transfrontalieri.
Marea Britanie este cea mai atractiva piata pentru investitorii internationali in sectorul imobiliar, atragand 14,1% din capitalul international, comparativ cu 5,5% in cazul Parisului si 4,9% in cazul New York-ului.
Top 10 cele mai atractive orase
1. New York
2.Londra
3. Tokyo
4. Los Angeles
5. San Francisco
6. Paris
7. Chicago
8. Washington D.C.
9. Dallas
10. Hong Kong.
Aceste orase se afla in centrul atentiei investitorilor, dar in acelsi timp creste interesul pentru o gama mai larga de orase, odata cu increderea mai mare si accesul la finantare, a declarat Carlo Barel di Sant'Albano, director general la nivel international al C&W. In aceste conditii, Singapore, Seul si Toronto au fost eliminate din top 20 de catre Shanghai, Beijing, Miami si Stockholm.
Dubai si Dublin au inregistrat progrese importante in acest an, urcand intre primele 50 de orase atractive pentru investitori, de pe pozitiile 186, respectiv 82.
Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a inregistrat o crestere de 30% a investitiilor in sectorul imobiliar, in anul incheiat in iunie, peste avansul de 14,3% consemnat de Statele Unite si cel de 5,5% inregistrat in Asia. Europa de Sud-Est si orasele de dimensiuni medii, intre care Amsterdam, Madrid, Milano, Varsovia si Bruxelles, ca si Istanbul si Dubai, vor beneficia de relativa stabilitate, perspectiva de redresare si continuarea restructurarii bancilor si companiilor, afirma in raport Jan-Willem Bastijn, directorul pentru piete de capital in regiunea EMEA al C&W.