Aceasta ar putea fi o investitie pe termen lung ce ar putea reduce semnificativ bugetele pe care le veti aloca pentru vacantele dumneavoastra viitoare.

Cu preturi ce variaza intre 12.000 – 80.000 euro, in functie de zona de amplasament si dotarile de care dispune, ati putea achizitiona o casa de vacanta deja construita in diverse locatii din tara.

Daca unii ofertanti va ispitesc oferindu-va posibilitatea de a achita casa in rate, altii va ofera drept bonus o masina.

Printre avantajele unei resedinte de vacanta se numara siguranta unui loc de odihna, mai ales in perioada sezonului de varf, cand exista riscul de a nu gasi oferte convenabile de cazare.

Se poate adauga si posibilitatea inchirierii acestei locuinte, ce conduce la amortizarea investitiei pe care ati facut-o la inceput.

Ca si dezavantaje, se pot aminti costurile legate de intretinerea locuintei ce variaza in functie de mai multi factori precum zona de amplasare, integrarea in circuitul turistic, gradul de ocupare, administrarea proprie sau externalizata si suprafata imobilului.
 
Costurile variază de la 100 de euro/luna si pot ajunge pana la 1.500 de euro/luna daca imobilul va fi inclus in circuitul turistic, avand un grad de ocupare ridicat.

Oferta este vasta in acest domeniu, astfel, am ales sa va ilustram cateva case de vacanta din mai multe locatii autohtone, iar dumneavoastra ramane sa alegeti in functie de preferintele si bugetul de care dispuneti.

De exemplu, o resedinta de vacanta, in localitatea Secu, la 9 km de Resita, judetul Caras Severin, situata in imediata vacinatate a lacului Secu, avand o suprafata utila de 95 mp, 3 camere, baie proprie si o gradina mare va este oferita pentru 28.000 euro. Ca bonus, proprietarul va ofera si o limuzina Peugeot 406.

O casa de vacanta construita integral din lemn, situata pe malul lacului Reci ce se afla pe drumul dintre Brasov si Sf. Gheorghe, la doar 15 km de Sf. Gheorghe si 35 km de Brasov, avand o suprafata utila de 36 mp ce include 2 camere, 2 terase si baie proprie si un teren aferent de 220 mp se vinde cu 12.000 euro.

O casa intr-o zona balneoclimaterica precum Slanic Prahova, centru al sarii, aflata la 46 km de orasul Ploiesti si 40 de km de statiunea Cheia cu o suprafata utila de 180 mp, dotata cu 4 camere dispuse pe 2 nivele, 2 bai si cu un teren aferent este de 1.000 mp va este oferita pentru 30.000 euro, proprietarul acceptand plata in 2 sau 3 rate.

Daca va doriti destinatii mai cunoscute, fie ele la mare sau la munte, trebuie sa va spunem ca preturile sunt ceva mai ridicate.

Prin urmare, un apartament de vacanta pe Valea Prahovei, in statiunea Azuga, la 5 min de partia de schi poate fi achizitionat pentru 42.000 euro. Acesta dispune de 2 camere, fiind recent imbunatatit. Un avantaj il reprezinta posibilitatea de a achita locuinta in rate.

In statiunea Sinaia, o resedinta de vacanta avand 74 mp, construita din piatra, paianta si lemn, situata intr-o zona semicentrala, dotata cu 2 camere si baie proprie va poate costa aproape 80.000 euro.

Vreti sa mergeti la mare? Iata cateva dintre numeroasele oferte de care puteti beneficia:

O casa in localitatea Corbu, aflata in imediata vecinatate a localitatii Navodari poate fi achizitionata cu 34.000 euro. Aceasta are 120 mp si dispune de 5 camere.

In “perla” litoralului romanesc, Mamaia, un apartament cu 2 camere, avand o suprafata utila de 50 mp, cu vedere la mare, situat la doar 300 de metri de plaja, intr-un bloc constructie noua are un pret un pic mai piperat, 60.000 euro.

In statiunea Costinesti, o casa din lemn, cu o suprafata utila de 120 mp, dotata cu 3 camere si living poate fi achizitionata pentru 60.000 euro.

Daca visati la frumoasele peisaje din Delta Dunarii, va prezentam una dintre ofertele pe care le-am gasit. O casa in localitatea Murighiol, dotata cu 5 camere, 2 bai si 2 bucatarii va poate costa aproape 65.000 euro.

De asemenea, in functie de capacitatea dumneavoastra de a negocia, preturile pot fi usor mai mici.