Au visat prea frumos. In urma cu trei ani satenii din Jucu isi imaginau ca aici va creste un oras cu magazine, hoteluri si sosele. Cand colo, numai fabrica Nokia merge bine si chit ca exista inca planuri de dezvoltare a zonei, banii nu curg la robinet. Pamantul s-a transformat din aur in noroi.

"Am incercat sa-l vindem, si la ziar l-am dat si pe internet, dar nu vine nici un client. Nu ne suna nimeni, nu vine sa-l vada. Asteptam sa se faca autostrada asta pe aici, peste deal, si atunci avem speranta sa vina unu’ sa faca parcare sau pompa de benzina", se plange Andrei Pop, care are un teren in zona.

In 2007 specula era in floare. Acum paradisul imobiliar din Jucu a inghetat. Nimic nu se vinde, nimic nu se cumpara. Proprietarii de terenuri astepta vremuri mai bune. Spera ca vor putea sa le vanda asa cum au facut-o acum trei ani, cu 80-100 de euro pe metrul patrat.

Si la primarie investitorii sunt asteptati, dar fara mari sperante. "In ultima perioada, un an, un an-jumate, nu am fost tranzactii nici cu terenuri, nici cu case”, spune Ioan Bucur, viceprimar in Jucu.

Nici agentii imobiliari nu sunt mai optimisti. Ei spun ca pretul unui metru patrat de teren a coborat pana la zece euro. Cu alte cuvinte cine a dat milioane fluiera acum a paguba.